mk77 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Posiadam lodówkę o wysokości 80cm, która ma w środku wewnętrzny zamrażalnik na górze. Czy mogę wyciąć ten zamrażalnik bez uszczerbku działania tej lodówki ? Jak go nie wywalę to mi się fermentor nie zmieści bo na dole jest wewnątrz taki stopień pod którym jest cała elektryka lodówki umieszczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Gdzieś widziałem (na tym forum) jak gość odczepił taki własnie zamrażalnik w górnej części lodówki, następnie go "porozprostowywał" i utworzył przez do dodatkowy element chłodzący w lodówce, zyskując dodatkową wysokość. Edytowane 13 Września 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 NIE! Ten zamrażalnik to jest twój element chłodzeniowy w lodówce. Możesz jednak rozebrać zamrażalmnik, tzn wyjąć drzwiczki I wszystkie plastiki I OSTOŻNIE zgiąć element chłodzeniowy (dół zamrażalki), tak, aby prawie dotykał tylnej ściany. Zginając element chłodzeniowy uważaj, aby rurka doprowadzająca freon nie pękła albo nie zgięła się w ten sposób, żeby zablokowała przepływ freonu. Zobacz ten temat: Budujemy kegerator z mini-lodówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Przymierzyłem jeszcze raz dokładnie fermentor i jak wytnę półki (które są jednym odlewem) z drzwi to fermentor zmieści się na dole między tym schodkiem a drzwiami tak na styk, więc chyba bezpieczniej będzie wyciąć półkę i bruzdę po półce czymś zaizolować niż niszczyć zamrażalnik. Lodówka to zanussi zt 1541 b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wywaliłem wewnętrzną plastikową obudowę drzwi lodówki likwidując wystające półki z drzwi. Na wierzchu została taka twarda pianka izolacyjna i chciałbym ją wykleić czymś aby dodatkowo zaizolować oraz zabezpieczyć. Co polecacie do tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasmac Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Może taka taśma szara, szeroka. Chyba do ociepleń. Jak zamierzasz utrzymywać w lodówce odpowiednią temperaturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Miałem w sobotę podobnie - mam dużą, stojącą zamrażarkę i ona była skonstruowana w ten sposób, że miała 5 blaszanych półek, a pod każdą półką były metalowe wężyki chłodzące. Rozebrałem jedną z półek (aby zmieścić fermentor), odgiąłem do góry te rurki chłodzące i wszystko wydaje się być w porządku. Trzeba tylko uważać przy wyginaniu rurek, ponieważ są one stosunkowo cienkościenne i miękkie - przy wyginaniu można łatwo zawęzić ich przepływ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk77 Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jak zamierzasz utrzymywać w lodówce odpowiednią temperaturę? Za pomocą sterownika STC-1000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomaz Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Wywaliłem wewnętrzną plastikową obudowę drzwi lodówki likwidując wystające półki z drzwi. Na wierzchu została taka twarda pianka izolacyjna i chciałbym ją wykleić czymś aby dodatkowo zaizolować oraz zabezpieczyć. Co polecacie do tego ? http://allegro.pl/armaflex-ace-samoprzylepna-rolki-i4596247970.html To jest bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi