gon Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, Dwa krótkie pytania początkującego, czy dobrze kombinuje: 1 - kupuję gotowca z zacieraniem na 20 litrów ale chcę zrobić 40 litrów bo efekt wszedł mi w gardło – biorę 2 x zestaw i gotuje z zachowaniem takich samych czasów i temperatur? 2 - znalazłem przepis na warkę 40 litrów ale chce zrobić 20 litrów na próbę – tnę składniki o połowę i gotuje z czasami i temperaturami z przepisu ? Może banalne pytania ale jestem dopiero po 4 warkach z puszek i 2 z zacieraniem - nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Tak jak piszesz. Dobrze myślisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, Dwa krótkie pytania początkującego, czy dobrze kombinuje: 1 - kupuję gotowca z zacieraniem na 20 litrów ale chcę zrobić 40 litrów bo efekt wszedł mi w gardło – biorę 2 x zestaw i gotuje z zachowaniem takich samych czasów i temperatur? 2 - znalazłem przepis na warkę 40 litrów ale chce zrobić 20 litrów na próbę – tnę składniki o połowę i gotuje z czasami i temperaturami z przepisu ? Może banalne pytania ale jestem dopiero po 4 warkach z puszek i 2 z zacieraniem - nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na forum Ja zwróciłem uwagę przy moim sprzęcie, że za zacierając podwójna porcję slodów uzyskuje sporo wyższa wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ja zwróciłem uwagę przy moim sprzęcie, że za zacierając podwójna porcję slodów uzyskuje sporo wyższa wydajność. Jak większą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ja zwróciłem uwagę przy moim sprzęcie, że za zacierając podwójna porcję slodów uzyskuje sporo wyższa wydajność. Jak większą? Kilka dobrych procent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funekp Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 no własnie ja teraz robie warki po 50l i też wydajność mi podskoczyła w porównaniu do warek po 20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Plus-minus w ilości litrów lub blg. Takie warki można zadać różnymi drożdżami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gon Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Dziękuję za odpowiedzi, obecnie dysponuję kegiem 50 litrów, taboretem gazowym i chłodnicą z karbowanej rurki - czas na 40 litrową warkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się