K.O. Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Wyczytałem, że przechowalność alfa kwasów jest w okolicach 50% na pół roku, zależnie od gatunku. Czyli, że zawartość po roku spasła o 75%? Mam chmiel (granulki) mające rok, przechowywany w niezbyt dobrych warunkach, tzn. w pokoju, w temp. ok. 20C. Cześć była nie otwierania (w torebkach próżniowych, czy jak one się nazywają), cześć otwarta i zawiązana gumką. Jest sens używać taki chmiel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie krzycz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie krzycz! Poprawilem czcionek z 18 na 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No przecież nie wyrzucisz . Daj go nieco więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Część mojego leży od 2 lat w zamrażarce. Ciekawe co wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Może wyjść skarpeteczka w aromacie, ja się z takim chmielem trzymanym w zamrażarce przeliczyłem jeżeli chodzi o goryczkę. Przy obliczeniach brałem pod uwagę utratę AK, w efekcie końcowym goryczka była wyższa od "wyliczonej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Można też pójść na całość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się