K.O. Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Wyczytałem, że przechowalność alfa kwasów jest w okolicach 50% na pół roku, zależnie od gatunku. Czyli, że zawartość po roku spasła o 75%? Mam chmiel (granulki) mające rok, przechowywany w niezbyt dobrych warunkach, tzn. w pokoju, w temp. ok. 20C. Cześć była nie otwierania (w torebkach próżniowych, czy jak one się nazywają), cześć otwarta i zawiązana gumką. Jest sens używać taki chmiel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie krzycz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie krzycz! Poprawilem czcionek z 18 na 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No przecież nie wyrzucisz . Daj go nieco więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Część mojego leży od 2 lat w zamrażarce. Ciekawe co wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Może wyjść skarpeteczka w aromacie, ja się z takim chmielem trzymanym w zamrażarce przeliczyłem jeżeli chodzi o goryczkę. Przy obliczeniach brałem pod uwagę utratę AK, w efekcie końcowym goryczka była wyższa od "wyliczonej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Można też pójść na całość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi