Skocz do zawartości

Chmiel - przechowalność alfa kwasów


K.O.

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem, że przechowalność alfa kwasów jest w okolicach 50% na pół roku, zależnie od gatunku. Czyli, że zawartość po roku spasła o 75%?

Mam chmiel (granulki) mające rok, przechowywany w niezbyt dobrych warunkach, tzn. w pokoju, w temp. ok. 20C.

Cześć była nie otwierania (w torebkach próżniowych, czy jak one się nazywają), cześć otwarta i zawiązana gumką.

 

Jest sens używać taki chmiel?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.