mutombo Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Cześć, Mój kolega ma możliwość zrobienia mi garnka ze stali nierdzewnej (60 lub 70 litrów). Czy mieliście może styczność z takimi wynalazkami? Sprawdzają się? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za porady (jaka powinna być grubość stali po bokach, jaka dna, może od razu jakieś usprawnienia?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Kolega lewatywa8 sam sobie zrobił taki garnek (jest na giełdzie) jego zapytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Z usprawnień to jakiś zawór wspawać, co by od wewnątrz na czas zacierania i filtracji podłączyć miedziany filtrator rurkowy a do chmielenia jakiegoś hop stoppera, co by wyłapał chmiel i białka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 1/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 co ma zrobić pół gara sobie? trudno napisać "ja robiłem boki 1mm ,a dno 2mm " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Masz problem ze wzrokiem? Pytał jaki zawór - odpisałem 1/2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 co ma zrobić pół gara sobie? trudno napisać "ja robiłem boki 1mm ,a dno 2mm " Także odczytałem to jako grubość blachy bok/spód 1mm/2mm - więc przekaz nie do końca jednoznaczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Całe litanie jak robiłem gar napisałem koledze na pocztę. To była odpowiedź dla jarasa, dodam , że lepiej wspawać mufę aby spoina wewnątrz była czysta i wkręcić w nią nyple, niż wspawać nypel dwustronny który od środka ciężko dokładnie wokoło pospawać. mutombo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Masz problem ze wzrokiem? Pytał jaki zawór - odpisałem 1/2. Z usprawnień to jakiś zawór wspawać, co by od wewnątrz na czas zacierania i filtracji podłączyć miedziany filtrator rurkowy a do chmielenia jakiegoś hop stoppera, co by wyłapał chmiel i białka. nie widzę że by było pytanie na temat zaworu ,a jeśli już to czemu nie 3/4"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Napisał, że chce wewnątrz przykręcić filtrator rurkowy, oraz hop stopper. Można i 1 cal ale po co. Większy zawór, nypel - wyższe koszta. Chyba, że ma wielki gar i potrzebny jest duży przekrój. Mi przy garze 70L wystarcza zawór 1/2. Chyba jednak to ja mam problem ze wzrokiem, teraz widzę , że to jaras mutombo zalecił usprawnienie. Edytowane 12 Października 2014 przez lewatywa8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się