Vami Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Na stronie Experimental Homebrewing znalazłem ciekawy eksperyment: http://www.experimen...eriment-results Jak dla kogoś tl;dr to w skrócie przetestowali efekty fermentacji suchymi drożdżami po rehydratacji i bez niej. Wyniki sa nader ciekawe. Wiekszosc degustujacych uznala, ze piwa bez rehydratacji są bardziej chmielowe, mniej estrowe i fenolowe i mają lepsze odczucie w ustach. Więcej wniosków i wyników w linku Ktoś z was robił podobne doświadczenia? Edytowane 14 Października 2014 przez Vami beu i Green Fox 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jakoś nigdy tego nie porównywałem - może faktycznie warto sprawdzić przy kolejnej warce. Bardzo fajnie opisany eksperyment, szkoda tylko, że próba sensoryków nie była większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się