filip3212 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Jestem studentem Politechniki i przygotowuję projekt na mechaniczny rozdział faz. Jako, że od jakiegoś czasu dołączyłem do grona piwowarów domowych , chciałbym , aby moja praca związana była z procesem produkcji piwa. Chodzi mi o proces klarowania piwa za pomocą filtru świecowego przez ziemie okrzemkową . Czy ktoś orientuję się w tym temacie? Jeżeli tak to chciałbym zapytać jaka może być jego średnia wydajność na godzinę pracy i ile zużywa się przy tym ziemi okrzemkowej ? Te dane są mi niezbędne , a żadne źródła , które znalazłem nie odpowiadają na moje pytanie. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź. Edytowane 27 Października 2014 przez filip3212 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 może tu znajdziesz coś na temat wydajności i wielkości http://pl.technol.si/baseny/filtry-do-basenw-publicznych/filtry-okrzemkowe/ myślę że w piwowarstwie domowym nikt tego nie używa procesem produkcji piwa produkcja bleee..... ,piwo produkują takie "firmy" jak KP,CP czy GŻ ,piwo powinno się warzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 napisz do kolegi @bmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 chyba bnp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się