Skocz do zawartości

pytanie o proces klarowania piwa za pomocą ziemi okrzemkowej


filip3212

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem studentem Politechniki i przygotowuję projekt na mechaniczny rozdział faz. Jako, że od jakiegoś czasu dołączyłem do grona piwowarów domowych , chciałbym , aby moja praca związana była z procesem produkcji piwa. Chodzi mi o proces klarowania piwa za pomocą filtru świecowego przez ziemie okrzemkową . Czy ktoś orientuję się w tym temacie? Jeżeli tak to chciałbym zapytać jaka może być jego średnia wydajność na godzinę pracy i ile zużywa się przy tym ziemi okrzemkowej ? Te dane są mi niezbędne , a żadne źródła , które znalazłem nie odpowiadają na moje pytanie.

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź.

Edytowane przez filip3212
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

może tu znajdziesz coś na temat wydajności i wielkości

http://pl.technol.si/baseny/filtry-do-basenw-publicznych/filtry-okrzemkowe/

myślę że w piwowarstwie domowym nikt tego nie używa

procesem produkcji piwa

produkcja bleee..... ,piwo produkują takie "firmy" jak KP,CP czy GŻ ,piwo powinno się warzyć :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.