prusak Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ten temat podsunął mi ciekawy pomysł zatopić butelki pod termokliną w jeziorze. Zawsze niska temperatura (4°C ) za darmo tylko zabezpieczyć butelki i zatopić gdzieś gdzie nikt nie znajdzie. A potem zabawa w nurkowanie z poszukiwaniem skarbów:P No chyba, że wcześniej jakiś wędkarz podhaczy Twoje skarby. Jego mina będzie bezcenna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykasz Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nawet jesli powstanie warstwa lodu, to butelki i tak są z założenia zatopione pod warstwą lodu, gdzie mróz nie sięga. Temperatura wody pod warstwą zawsze będzie wyższa lub równa 0, na odpowiedniej głebokosci, wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Piwu zimno pewnie nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie, wylageruje sie dobrze, gorzej z jego właścicielem. Musiałbyś tą warstwę lodu rozbijać chcąc się napić zimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nawet jesli powstanie warstwa lodu, to butelki i tak są z założenia zatopione pod warstwą lodu, gdzie mróz nie sięga. "Kochanie, nie widziałaś gdzieś kilofa i dwóch lasek dynamitu? Po piwo chciałem skoczyć..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykasz Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 To tylko przy założeniu, że chce sie piwa napic przy -20* Ja myślałem o zastosowaniu studni w celu przechowywania piwa przez okres zimowy, tak by móc wyjąc na wiosne. Np. uwarzony jesienią pils, polezy do wiosny i będzie znacznie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mówiłem,że nie skorodują.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi