Pierre Celis Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Dunscar Bridge Brewery z Bolton. Tak, tak wiem, że brakuje tutaj wstępu. Ale co można na pisać o browarze, który tak naprawdę niczym charakterystycznym się nie wyróżnia wśród niezliczonej masy brytyjskich browarów. No może tylko jednym aspektem się wyróżnia. Piwowarem w tym browarze jest z krwi i kości Polak, pracujący do niedana jako główny technolog w browarze Konstancin. Browar ten został założony w 2009 roku. Pierwotne działał on, jako browar restauracyjny, jednak popyt na ich piwo nieprzerwanie rósł, związku z tym browar w 2012 przeprowadził się do większego pomieszczenia, w którym to zamontowano warzelnie o wybiciu 25 baryłek. Dunscar Bridge obecnie skupił się na produkcji brytyjskiej klasyki. Wśród nich są takie perełki, jak: Bitter (4,0% alk.), IPA (4,1% alk.), Golden Ale (3,7% alk.), Stout (4,6% alk.), Amber Ale (4,5% alk.). Jednak to nie wszystko. Warzy także (zapewne pod wpływem naszego rodaka) Pilsa na lubelskim chmielu (4,0% alk.) oraz Portera (5,0% alk.), choć ten niestety nie jest porterem bałtyckim). Wszystkie piwa, jakie udało nam się posmakować, smakowały poprawnie. Nie było w nich nic ekscytującego, ale również nie było w nich nic odrzucającego. Ot poprawne piwa, jakich wiele jest w tym kraju. Do zaliczenia i jednoczesnego zapomnienia. . . . . . Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się