ro_y Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 Piwo zdecydowanie przegazowane po wlaniu 1/3 butelki szklanka pełna piany, dodam,że piwo spędziło w zamrażalniku 30min.Po opadnięciu opadnięciu piany utrzymuje się dywanik pięcio milimetrowy do końca szklanki. W smaku dominuje goryczka pochodząca chyba od slodów ciemnych, lekko kwaskowe. Kolor jak na Brown Ale Mild chyba troszkę zbyt jasny, bardziej by odpowiadał IPA. Generalnie piwo moim zdaniem troszkę poza stylem, ale bardzo smaczne. Oznaczenie na kapslu: ON 23.VI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolomar Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Hejka. Generalnie ze wszystkim się zgadzam. Był to zestaw z BA, lekko powiększony (do 23L.). Dodałem jednak tylko 0,2 kg. pale ale i 0,2 kg. monachijskiego II. Mogłem dodać jeszcze z 0,1 kg. karmelowego, to wtedy by to piwo było zgodne ze stylem Niestety, co do przegazowania, to większość moich piw jest taka, mimo, że sukcesywnie obniżam ilość cukru i wydłużam fermentacje. Dzięki za opinie. Cieszę się, że smakowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now