WujekStaszek Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam Jestem na etapie przechodzenia z warzenia z ekstraktów (2 warki mam za sobą) na poziom zacierania. Tylko nie bardzo wiem jakich słodów użyć. Chciałbym żeby było to piwo górnej fermentacji, w miarę jasne (oczywiście odrobina "ciemności" nie zaszkodzi), dysponuję chmielami: Marynką, Lubelskim, Magnum i Hallertau. Jakie słody polecacie i w jakich proporcjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 trudno dobrać zasyp jeśli nie wiadomo w jaki styl celujesz co to znaczy "w miarę jasne"? pale ale czy na przykład jakiś amber? jeśli pale ale, to 4kg podstawowego (pilznenskiego lub pale ale) + 200g jasnego karmelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 http://www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_%28wersja_na_20l%29 scooby_brew 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekStaszek Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 http://www.wiki.piwo...(wersja_na_20l) Dziękuję bardzo, to chyba właśnie to czego szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinhead Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ja bym proponował gotowy zestaw surowców na jakieś pale ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się