AndrzejKu Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Popełniłem Flanders red ale. Dziś przelewam do balona i zastanawiam się ile dodać płatków Sheery do 25 l w końcu trochę z nimi poleży. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 przy moim stoucie 19 blg dałem 50g płatków francuskich średnio opiekanych na 3 m-ce cichej. Efekt był taki, że następnym razem dam 100g albo zrobię mniej palone piwko. Płatki wyczuwane metodą sugestii. No chyba, że za jakiś czas inne aromaty ustąpią i dadzą szanse aromatom beczkowym, drewnianym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Ja dałem 75g płatków na 11L piwa na tydzien, płatki były wczesniej moczone tydzień w bourbonie. Czuć dąb/wanilie ale nie wiem czy z płatków czy z bourbonu Nie wiem jak będzie w tak długim czasie ale wg mnie 50g nie będzie za dużo. A czy za mało czy w sam raz to niestety nie wiem Podobno dobrze jest płatki wymoczyć w mocnym alkoholu żeby oddały najbardziej cierpkie i gorzkie substancje przed piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się