Radosny Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wczoraj otworzyłem kolejną butelkę. Niestety nagazowanie było mniej więcej na tym samym poziomie. Trzeba założyć, że było za mało glukozy użytej do refermentacji. Piwko zrobiło się smaczne nawet z tym lekkim gazem Wnioski z tematu: - Ilość piwa w butelce nie do końca jest taka ważna, byleby nie wlać pod sam kapsel - Glukoza krystaliczna ma większą objętośc w stosunku do zwykłego cukru więc należy albo sypać więcej albo używać wagi Dziękuję, temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się