Skocz do zawartości

Refermentacja a ilość piwa w butelce


Radosny

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj otworzyłem kolejną butelkę. Niestety nagazowanie było mniej więcej na tym samym poziomie. Trzeba założyć, że było za mało glukozy użytej do refermentacji. Piwko zrobiło się smaczne nawet z tym lekkim gazem :) Wnioski z tematu:

 

- Ilość piwa w butelce nie do końca jest taka ważna, byleby nie wlać pod sam kapsel :)

- Glukoza krystaliczna ma większą objętośc w stosunku do zwykłego cukru więc należy albo sypać więcej albo używać wagi :)

 

Dziękuję, temat do zamknięcia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.