Łukasz Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Zobaczę bo jak mierzyłem Blg 11 listopada to było 5°Blg, a na cichej siedzi od 30.11 to zostawię jeszcze. Domyślam się, że miało być 30.10 Jutro będzie 3 tydzień - nie ma sensu trzymania więcej - sprawdź blg i butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Heheh no 30.10 mój błąd. Sprawdzę jeszcze jutro i raczej butelkuje bo też myślę że tak nie spada to nie ma sensu trzymać dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Na cichej za dużo Ci nie zejdzie. Lepiej jest wcześniej reagować i podnieść temperaturę, poruszyć fermentorem, przedłużyć fermentację. Przy dodatku cukru drożdże często się rozleniwiają i nie chcą jeść. Też tak miałem ostatnio przy dubblu a teraz przy quadruplu. Obawiam się że możesz mieć granaty. Jeśli masz jeszcze gęstwę z tego piwa to odlej trochę fermentowanego piwa do słoiczka dodaj łyżkę drożdży, ostro wymieszaj i sprawdź czy coś dojadły. Jeśli nie, butelkuj. Edytowane 20 Listopada 2014 przez Dario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 T58 nigdy mi nie schodziły jakoś szczególnie nisko. Moim zdaniem nie ma nic podejrzanego w tym, że skończyły na 5 Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Z 20Blg do 5 to całkiem dobrze, dubbel powinien być treściwy, to piwo na zimę. Mariusz_CH 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 W smaku jest całkiem dobry. Nie jest ani za słodki ani zbyt wytrawny, zobaczę jeszcze co i jak, gestwy już z niego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Poszło w butelki Blg bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi