nikitechi Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Cześć, chciałem zapytać o wyliczanie wydajności warzenia. Dokładnie nie wiem czy objętość warki w litrach to ilość brzeczki którą uzyskałem po wysładzaniu, po gotowaniu czy może ilość, którą mam już w fermentorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 A przyjmij, którą chcesz tylko wtedy będziesz miał wydajność: zacierania lub warzelni, lub browaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Czy chodzi o http://www.wiki.piwo.org/Obliczanie_wydajno%C5%9Bci_warzelni ? Jeżeli tak, to tam bierzesz objętość brzeczki przedniej (jest nawet oznaczona V[1]), czyli brzeczki uzyskanej po filtracji i wysładzaniu, a przed gotowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się