nikitechi Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Cześć, chciałem zapytać o wyliczanie wydajności warzenia. Dokładnie nie wiem czy objętość warki w litrach to ilość brzeczki którą uzyskałem po wysładzaniu, po gotowaniu czy może ilość, którą mam już w fermentorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 A przyjmij, którą chcesz tylko wtedy będziesz miał wydajność: zacierania lub warzelni, lub browaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Czy chodzi o http://www.wiki.piwo.org/Obliczanie_wydajno%C5%9Bci_warzelni ? Jeżeli tak, to tam bierzesz objętość brzeczki przedniej (jest nawet oznaczona V[1]), czyli brzeczki uzyskanej po filtracji i wysładzaniu, a przed gotowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi