Dr2 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jeden ze znajomych podesłał linka do urządzenia o nazwie BeerBug, które w sposób ciągły (bezprzewodowo) monitoruje i udostępnia parametry fermentującej brzeczki. https://www.thebeerbug.com/order/ a tutaj mały test http://www.brewbeerblog.com/2014/06/06/homebrewing-equipment-review-beer-bug-part-1/ Ciekaw jestem opinii, a może już ktoś tego używał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kiedyś na to trafiłem przypadkiem, zorientowałem się ile kosztuje z wysyłką do PLi zainteresowanie jakoś minęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Cena lekko zabijająca. Może i nie na wifi, ale za grosze można sobie zrobić 10 sond z podstawki z ikei + czujnik DS18B20 - 4zł + czytnik - 10-20zł lub raspberry pi i mieć po wifi. Za 300$ można sobie zrobić 10 takich kompletów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Może i nie na wifi, ale za grosze można sobie zrobić 10 sond z podstawki z ikei + czujnik DS18B20 - 4zł + czytnik - 10-20zł lub raspberry pi i mieć po wifi. Za 300$ można sobie zrobić 10 takich kompletów. No tak. Tyle że te Twoje 10 kompletów będzie tylko monitorowało temperature. BeerBug - co jest jego główną funkcją - monitoruje na bieżąco gęstość fermentującej brzeczki, a to już nie jest takie proste i za to głównie płacisz tyle $. http://www.piwo.org/topic/8188-beerbug-areometr-elektroniczny/ - tutaj trochę o tym pisaliśmy (od strony technicznej). Edytowane 1 Grudnia 2014 przez quadi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Faktycznie masz rację. Rozumiem stałą kontrolę temperatury, ale ciągłe monitorowanie gęstości brzeczki to już jakiś fetysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kilis - rozumiem, że z tej podstawki bierzesz rurki, w które wciszaksz DSa? Pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Pasuje, rurka ma chyba z 7mm i jest z cienkiej blachy. Przyciąć sobie trzeba z jednej strony na odpowiednią długość. Pasta do CPU na DSa i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się