tolo Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzieńdoberek, Takie pytanie zaczęło mnie nurtować: mam trochę butelek (brązowe zwrotne 0,5l), które trzymam na balkonie w kontenerach, bo w szafkach brakło miejsca. Są teraz po nocach mrozy po 5 stopni, może ciut więcej. Czy takie temperatury mogą osłabić strukturę szkła na tyle, żeby to miało znaczenie przy piwowarstwie domowym? Zdrówka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Byłeś kiedyś w jakiejś hurtowni piw lub browarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Byłeś kiedyś w jakiejś hurtowni piw lub browarze? Nie, nigdy nie byłem. Wnioskuję, że tam butelki przechowuje się w jeszcze cięższych warunkach i nic im nie jest, czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 w jeszcze cięższych warunkach i nic im nie jest, czy tak? nie wiem czy w cięższych, ale w wielu przypadkach na dworze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 w jeszcze cięższych warunkach i nic im nie jest, czy tak? nie wiem czy w cięższych, ale w wielu przypadkach na dworze Spoko, dzięki za odpowiedź! Wolałem zapytać niż zapakować warkę do butelek, które nie przetrwałyby standardowego stężenia CO2 i w efekcie zalały piwnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 jedynie co to po wniesieniu do mieszkania zostaw je że by spokojnie doszły do temperatury pokojowej,po wlaniu czegoś mogą pękać jak są zmarznięte ale to pewnie wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi