kiedos Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bardzo lubię to piwo. Szczególne ten meloidynowy zapach. Czy ktoś może warzył coś podobnego? Z jakich słodów skorzystać? Na razie znalazłem na wiki to Słody słód pilzneński 3,5kg słód monachijski 2,0kg słód karmelowy jasny 0,5kg słód Caraamber 0,2kg słód Carared 0,1kg Chmiele Chmiel Magnum (szyszki) - 40g Chmiel Lubelski (granulat) - 30 Ale myślałem żeby jeszcze meloidynowego dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zamiast tylu karmel, lepiej daj ten melanoidynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Dałbym 0,3 melanoidynowego i zamiast karmelu jasnego dałbym 0,4 caraamber i 0,2 cararoma Ten koźlak jest mocno słodowy więc nie wiem czy nie za dużo chmielu na goryczkę (magnum) Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Jurand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Gdzieś w recepturach jest koźlak Dori, sypnij mniej chmielu i będziesz miał to czego oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiedos Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 OK Jutro może uda mi się wygospodarować trochę czasu to zrobię wg sugestii. Mniej chmielu na goryczkę i dodam meloidynowego i cara któryś mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się