kiedos Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bardzo lubię to piwo. Szczególne ten meloidynowy zapach. Czy ktoś może warzył coś podobnego? Z jakich słodów skorzystać? Na razie znalazłem na wiki to Słody słód pilzneński 3,5kg słód monachijski 2,0kg słód karmelowy jasny 0,5kg słód Caraamber 0,2kg słód Carared 0,1kg Chmiele Chmiel Magnum (szyszki) - 40g Chmiel Lubelski (granulat) - 30 Ale myślałem żeby jeszcze meloidynowego dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zamiast tylu karmel, lepiej daj ten melanoidynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Dałbym 0,3 melanoidynowego i zamiast karmelu jasnego dałbym 0,4 caraamber i 0,2 cararoma Ten koźlak jest mocno słodowy więc nie wiem czy nie za dużo chmielu na goryczkę (magnum) Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Jurand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Gdzieś w recepturach jest koźlak Dori, sypnij mniej chmielu i będziesz miał to czego oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiedos Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 OK Jutro może uda mi się wygospodarować trochę czasu to zrobię wg sugestii. Mniej chmielu na goryczkę i dodam meloidynowego i cara któryś mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi