santa Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) No właśnie, więc jak się nie przyjmie tego założenia, to można uzyskać niezmierzone efekty, jeśli chodzi o gorączkę . To też pokazuje, że żeby osiągnąć zakładany poziom goryczki, dawka na FWH+90min. wcale nie musi być aż tak duża, jakby to się mogło wydawać . Policzysz ile Apollo do tego potrzeba? Edytowane 13 Grudnia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie beersmith pokazał ok 76 IBU z późnych dodatków (120g chmielu, 30min whirlpoola) To pokazuje, że Beersmith>Brewtarget. U mnie nie mogłem tego policzyć :< Edit Albo inaczej, u mnie to wnosi mniej więcej 0 IBU Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Cichus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) BS od wersji 2.2 pozwala wyliczyć ile IBU wniosą dodatki typu Whirlpool/Steeping. Szczegóły w dzienniku zmian: http://beersmith.com/blog/2013/11/26/beersmith-2-2-desktop-released/ Wczoraj czytałem ciekawą dyskusję na ten temat: http://www.beeradvocate.com/community/threads/hop-stand-ibu-estimate.139887/ Edytowane 13 Grudnia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Przyszła pora wątek klonowania Heady Topper. Beer Geek Madness za pasem, chmiele z 2014 roku dostępne, drożdże Conan jeszcze w użyciu, piękna wiosna, więc chyba idealna pora na uwarzenie tego piwa. Jak na razie więcej informacji odnośnie tego piwa znajdziecie w moim zapiskowym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Myślałem, ze jak sypnę do swojego CDA 220 g Equinox'a to będzie bardzo dużo. Jednak się myliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Właśnie poszło do kotła prawie 400 g chmielu + ekstrakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Zabutelkowałem w środę, więc jeszcze się gazuje. W momencie butelkowania aromat był bardzo intensywny, a goryczka umiarkowana. Niestety brak mi porównania z oryginałem, więc ciężko mi będzie stwierdzić co wyszło. Jedyne co, przynajmniej jak patrzyłem na zdjęciach, to kolor faktycznie bliski pierwowzorowi. Jak będę próbował to dam znać jak to wygląda, a raczej smakuje. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Cichus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jaki efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi