Skocz do zawartości

RIMS i przypalona bialkiem grzalka


jawakow

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj warzylem Weizena ze slodow, ktore zawieraja znaczne ilosci bialka (pilznenski i pszeniczny) w systemie RIMS. I stalo sie cos czego nigdy wczesniej nie doswiadczylem na slodach Pale Ale: po osiagnieciu 62C bialko zaczelo sie scinac i przypalac na grzalce (zaznaczam, ze byla wykonana przerwa bialkowa). Po czym zapach brzeczki przypominal aromat przypalonej jajecznicy tudziez babcinej kuchni :)

 

Czy ma ktos jakis sposob jak temu zapobiegac?

 

Dzieki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.