jawakow Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wczoraj warzylem Weizena ze slodow, ktore zawieraja znaczne ilosci bialka (pilznenski i pszeniczny) w systemie RIMS. I stalo sie cos czego nigdy wczesniej nie doswiadczylem na slodach Pale Ale: po osiagnieciu 62C bialko zaczelo sie scinac i przypalac na grzalce (zaznaczam, ze byla wykonana przerwa bialkowa). Po czym zapach brzeczki przypominal aromat przypalonej jajecznicy tudziez babcinej kuchni Czy ma ktos jakis sposob jak temu zapobiegac? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Czy masz zdjęcia twoje sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawakow Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tak to wyglada: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicznyJanusz Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja bym spróbował wykąpać to w NaOH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się