eattek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam. Mam pytanie, czy zwykły słodzik jaki dostaniemy za pare zł w markecie nadaje się np do dodania przy butelkowaniu, spełni swoją rolę i piwko będzie nagazowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie spełni. Gdyż słodziki są cukry niefermentowalne. Piwo będzie słodsze, ale nie gazowane. Słodzik możesz dodać do piw owocowych ( i nie tylko) żeby je posłodzić. eattek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zwykły cukier dawaj. eattek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eattek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ok, dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Gdyż słodziki są cukry niefermentowalne a tam jest jakiś cukier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Gdyż słodziki są cukry niefermentowalne a tam jest jakiś cukier Może źle się wyraziłem Substancje niefermentowalne, (np. cyklaminian sodu, który jest np w słodziku z Lidla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się