gabba83 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mam wrażenie że odpowiedzi się nie na temat - dywagacje o przyczynie, bez rady co dalej. Mam akurat podobną sytiuację. 5blg po tygodniu burzliwej i nie wiem czy trzymać dalej czy zlewać na cichą i liczyć że dofermentuje (stout, początkowe stężenie 13blg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mam wrażenie że odpowiedzi się nie na temat - dywagacje o przyczynie, bez rady co dalej. Mam akurat podobną sytiuację. Również tak czasem miewam i postanowiłem - na dobry początek kupię drugi termometr i spławik W drugiej kolejności zatrę jakąś warkę 60' 62C i sprawdzę co się stanie, a dopiero potem będę się ewentualnie martwił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mój owsiany po 10 dniach burzliwej zszedł z 13 na 5. Po tygodniu cichej już nic nie zeszło. Mierzony był trzy razy w różnych odstępach czasu. Na wszelki wypadek lekko zmniejszyłem ilość surowca do refermentacji. Od 2 miesięcy leżakuje, nagazowanie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Mój owsiany po 10 dniach burzliwej zszedł z 13 na 5. Po tygodniu cichej już nic nie zeszło. Mierzony był trzy razy w różnych odstępach czasu. Na wszelki wypadek lekko zmniejszyłem ilość surowca do refermentacji. Od 2 miesięcy leżakuje, nagazowanie ok. Przejrzałem sobie całą twórczość kolegi i jak widać da się ogarnąć teorię na tyle, że przy odrobinie pomyślunku i chęci da się ogarnąć piwo, zamiast tworzyć setną kopię tego samego pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się