Pierre Celis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jakiś czas temu Browar Fortuna rozszerzył serię Komes o piwa nawiązujące (przynajmniej nazwą) do piw belgijskich. Mamy zatem „Podwójny Ciemny”, „Potrójny Złoty” oraz „Poczwórny Bursztynowy”. Dla mnie skojarzenie jest jednoznaczne – dubbel, tripel i quadrupel. Niestety już pierwsze starcie z Komesem Potrójnym rozwiały moje marzenia o porządnych i względnie tanich „belgach”. Resztę piw zakopałem głęboko […] Post Komes Podwójny Ciemny w dwóch odsłonach pojawił się poraz pierwszy w Piwolog radzi .... Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procent1968 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Obrzydliwie i bez sensu wydane pieniądze. Komes porter nie powala (a wczesniej browaru kormoran pyszny). Próbowałem też ich "potrójny złoty" - mocne piwo udajace belgijskie. Było to dziś - kwiecień 2015. No naprawde .. uważam że ten browar udaje prawdziwy. Nalepki jak moje ulotki robione w 1988 przeciw komunie. Krzywe jak przystało na ręczną robotę. Ale raczej oszustwo. Albo nieudolność. Nie znam sie na piwie to nie wiem do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi