Skocz do zawartości

Druga warka: DIPA, projektowanie przepisu


cahe

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym poprawił, uwarzyłbym więcej

 

można bawic sie tam chmieleniem trochę

można zwiekszać wybicie :)

 

ale czy trzeba?

może po prostu warzyc to czesciej ?

 

 

Jedno o czym nie wspomina w tym artykule ze trzeba pilnowac fermentacji - trzeba stosowac model propagowany przez dagome ( startowac nisko a kończyć wyżej ) - to zapewni dobre odfermentowanie

 

jesli natomiast nie masz mozliwosci kontroli temperatury fermentacji to poza doborem odpowiedniego szczepu drozdzy lepiej fermentowac w dolnych zakresach optymalnej pracy drozdzy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.