Mariusz_CH Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ja bym poprawił, uwarzyłbym więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ja bym poprawił, uwarzyłbym więcej można bawic sie tam chmieleniem trochę można zwiekszać wybicie ale czy trzeba? może po prostu warzyc to czesciej ? Jedno o czym nie wspomina w tym artykule ze trzeba pilnowac fermentacji - trzeba stosowac model propagowany przez dagome ( startowac nisko a kończyć wyżej ) - to zapewni dobre odfermentowanie jesli natomiast nie masz mozliwosci kontroli temperatury fermentacji to poza doborem odpowiedniego szczepu drozdzy lepiej fermentowac w dolnych zakresach optymalnej pracy drozdzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się