Lukas. Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Czy znacie rury z tego sklepu?http://sklep.hart-metale.pl/5484,rura-polerowana-k.o.-12x1-dl.1200-mm.html Czy można takie rury gwintować czy tylko spawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Czy można takie rury gwintować czy tylko spawać? Nie znam tych rur, ale myślę, że jak rura ma fi 12mm i grubość ścianki 1 mm to trudno ją nagwintować jakimkolwiek normalnym gwintem bo przy tym fi to ma za mało "mięsa" na gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas. Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 1mm to za mało, ale można kupić 1.5 albo 2 mm. Ja mam problem z tym, czy KO można gwintować, i jak dobrać średnicę w mm do cali. Wysłałem pytanie do tego sklepu, ale jeszcze nic nie odpisali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Oczywiście, że można gwintować. Trzeba mieć tylko do tego odpowiedni sprzęt, sam w domu tego nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi