Skocz do zawartości

skórka z mandarynek


beo

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra mandarynka potrafi być bardzo intensywna w aromacie, aczkolwiek zazwyczaj aromatyczny jest sam owoc bez skórki. Jeśli miałbym użyć mandarynki, to użyłbym miąższu, albo całych cząstek razem z sokiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie no,potrzyj jedną rękę skórką z mandarynki ,a drugą samą mandarynką i powąchaj za jakiś czas ,oczywiście że aromat jest w skórce i to znacznie więcej

kup sobie mandarynki w puszce takie w zalewie i zobacz jak paskudnie smakują nie wspominając o braku charakterystycznego aromatu jak przy obieraniu świeżej

z limonką/limetką trzeba uważać bo daje fajny aromat ale łatwo i szybko z nim przedobrzyć ,w piwie na szczęście mi się nie udało,ale w daniach azjatyckich kilka razy i bardzo nie fajnie się to jadło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skórka mandarynki, o ile sama mandarynka jest dojrzała i smaczna, daje świetny aromat po wysuszeniu. Nalew na suszonych skórkach jest wyśmienity, zwłaszcza w aromacie. Jeśli bym ją dodawał to właśnie suszoną, pod koniec gotowania, na jakieś 5 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.