Katharsis Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam. Od 3 warek do chmielenia zacząłem używać kega. Po ostatnim gotowaniu, umyciu i wysuszeniu zauważyłem zbrązowienie powierzchni wewnętrznych. Powierzchnia nalotu jest równie gładka jak sam keg. Zawsze był myty gąbką i dokładnie wysuszony przed odstawieniem. Zaczął rdzewieć czy to po prostu skarmelizowany cukier pochował się w rysach w stali? Mieliście coś takiego u siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 To jest po prostu zabarwienie od piwa. Umyj to wodą z chlorem to łatwo zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Też tak mam w garach, widać to pod odpowiednim kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Umyć NaOH i będzie jak nowy. http://www.piwo.org/topic/14975-mycie-i-dezynfekcja-najpopularniejsze-srodki-chemiczne-uzywane-w-piwowarstwie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Olać! I przejść do kuchni/garażu/czy gdzie tam ktoś mieli słód*** w celu przygotowania surowców na kolejne piwo *** skreśl niepotrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Czyli to nie rdza. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ocet+ciepła woda+odrobina soli= czysto, nawet spaleniznę usuwa (czasami po kleiku mam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 bardzo dobrze rozpuszcza się w płynach/piankach do czyszczenia piekarników,grilli,kominków nigdy nie wnikałem ale nie wiem czy one właśnie na naoh nie są bo łapki takie delikatne po nich są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się