Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. takie szybkie pytanie. Po 6 dniach burzliwej piana opadla bąblowanie zanikło blg spadlo z 12 do 3. Przelałem na cichą i młode dostało drugie życie. Piany może za dużo nie ma ale 3 dzień i przynajmniej raz na minutę bąbluje. Sam zacierałem, nie jest to pierwsze piwo. Zapach bardzo ładny. dosypywałem chmiel na zimno. w załączniku zdjęcie... Pytanie do bardziej doświadczonych, czy to normalne? w sensie takie bąblowanie dość mocne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Normalne. CO2 uchodzi z piwa jeszcze po zakończeniu fermentacji a przyspiesza proces dodanie chmielu. Niewykluczone też, że drożdże jeszcze dojadają resztki. Przy przelewaniu piwo zawsze się trochę natlenia, co pobudza drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Normalne. CO2 uchodzi z piwa jeszcze po zakończeniu fermentacji a przyspiesza proces dodanie chmielu. Niewykluczone też, że drożdże jeszcze dojadają resztki. Przy przelewaniu piwo zawsze się trochę natlenia, co pobudza drożdże. Dziękuję za tak szybką odpowiedź... ufff... już się bałem że jakaś bakterioza się przypałętała.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się