vettis Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Lenie po 7 godzinach ze startera. Nie powiem, nawet im idzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 WARKA 153 Czeski Pils 10,5°Blg rozlana do 20x0,5l 4g/1l i jednego kega 3x3Bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 WARKA 155 Marcowe 12,5°Blg rozlana do 20x0,5l 5g/1l i jednego kega 3x3Bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 WARKA 156 Czeski Pils II 10,5°Blg przelana do lagerowania, zeszło do 2°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 WARKA 158 Marcowe II 12,5°Blg przelana do lagerowania, zeszło do 2,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 WARKA 157 Pils Bohemski 12,5°Blg przelana do lagerowania. Zeszło do 2,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 WARKA 156 Czeski Pils II 10,5°Blg rozlana do 20x0,5l 5g/1l i jednego kega 3x3bar (temp. piwa 2-3°C) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 WARKA 159 Belgian Specialty Ale 14°Blg przelana do lagerowania. Zeszło do 1,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) WARKA 160 Belgian Specialty Ale II 15°Blg–16IBU–25l Skład: Słody: Słód pilzneński (Optima) – 4,5 kg Słód pszeniczny jasny Weyermann® – 0,8 kg Słód AbbeyMalt® Weyermann – 0,2 kg Słód belgijski karmelowy Cara Crystal Weyermann® – 0,15 kg Słód karmelowy Carapils® Weyermann® – 0,5 kg Inne: Pszenica – 0,2 kg Płatki jęczmienne – 0,4 kg Mech Irlandzki – 7g Curacao – 10g Skórka słodkiej pomarańczy – 10g Kolendra – 20g Skórka z limonki –30g Zacieranie: 24l wody zacierania 54°C – 15 min 65°C – 20 min 72°C – 50 min 76°C – Wysładzanie: Wodą o temp. 76°C do objętości 34l Gotowanie: 80 min Chmielenie: 80 min – 15g East Kent Goldings - szyszki 6,0% A-A 20 min – 15g East Kent Goldings - szyszki 6,0% A-A 10 min – 15g Styrian Goldings - szyszki 4,6% A-A 15 min – 7g Mech Irlandzki 15 min – 10g Kolendra + 5g Curacao + 10g skórka słodkiej pomarańczy + 15g skóra z limonki 5 min – 10g kolendra + 5g Curacao + 15g skóra z limonki Drożdże: Wyeast 3789-PC Trap Blend - gęstwa I Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 WARKA 158 Marcowe II 12,5°Blg rozlana do 20x0,5l 5g/1l i 1 kega 3x3Bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 WARKA 159 Belgian Specialty Ale 14°Blg rozlana do 11x0,5l 7g/1l i 1 kega 4x3Bar WARKA 160 Belgian Specialty Ale II 15°Blg przelana do lagerowania, zeszło do 2°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Wczoraj uwarzyłem: WARKA 161 Special Bitter 12,5°Blg – 36,7IBU – 27l Skład: Słody: Słód pale ale (Strzegom) – 5,3 kg Słód pszeniczny Weyermann® – 0,2 kg Słód karmelowy czerwony 40-60 EBC Strzegom – 0,4 kg Słód żytni czekoladowy Weyermann® – 0,03 kg Zacieranie: 55°C – słody 64°C – 40 min 72°C – 30 min 76°C – 10 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 35l brzeczki Gotowanie: 70 min Chmielenie: 70 min – 20g Challenger (UK) 7,2 % A-A 40 min – 30g East Kent Golding (UK) 6,0 % A-A 15 min – 20g East Kent Golding (UK) 6,0 % A-A Inne: Gips piwowarski – 5g Mech Irlandzki – 7g Drożdże: S-04 Temperatura brzeczki 20°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 WARKA 157 Pils Bohemski 12,5°Blg rozlana. Cała poszła w kegi 4x3Bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Wczorajsza warka: WARKA 162 Witbier 12,5°Blg – 15,5IBU – 27l Skład: Słody: słód pilzneński Optima – 3 kg słód pszeniczny – 0,8 kg słód karmelowy jasny Carahell® Weyermann – 0,1 kg słód zakwaszający Weyermann® – 0,1 kg Inne: pszenica – 1,5 kg płatki owsiane – 0,4 kg płatki jęczmienne – 0,2 kg płatki orkiszowe – 0,4 kg kolendra - 20g curacao - 20g skórka słodkiej pomarańczy – 20g skorka z limonki – 20g Zacieranie: 24 l wody do zacierania Zacier główny - 54°C – 30 min - 64°C – 50 min - 72°C – 30 min - 76°C Wysładzanie: wodą 76°C do uzyskania 35l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60 min – 20g East Kent Goldings - szyszki 6,0% A-A 20 min – 10g Styrian Goldings - szyszki 4,6% A-A 15 min – 10g kolendra 15 min – 10g curacao 15 min – 10g skórka słodkiej pomarańczy 3 min – 10g kolendra 3 min – 10g curacao 3 min – 10g skórka słodkiej pomarańczy 3 min – 20g skóra z limonki Drożdże: Brewferm Blanche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 (edytowane) WARKA 161 Special Bitter 12,5°Blg przelana wczoraj na cichą. Zeszło do 3°Blg Edytowane 8 Maja 2013 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Wczorajsza warka: WARKA 163 Bitter 12°Blg – 36,4IBU – 28l Skład: Słody: Słód pale ale (Strzegom) – 3,6 kg Słód monachijski (Czechy) – 2,1 kg Słód karmelowy Crystal 120 EBC (CastleMaltingBelgia) – 0,15 kg Zacieranie: 55°C – słody 64°C – 40 min 72°C – 30 min 76°C – 10 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 70 min Chmielenie: 70 min – 10g Nugget 11,8% A-A 50 min – 30g East Kent Golding (UK) 6,0 % A-A 20 min – 20g East Kent Golding (UK) 6,0 % A-A Inne: Gips piwowarski – 8g Mech Irlandzki – 7g Drożdże: S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 WARKA 162 Witbier 12,5°Blg – 15,5IBU – 27l 16.05 przelana na cichą, zeszło do 3°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Wczorajsza warka w dobrym towarzystwie WARKA 164 Witbier II 12°Blg – 15,6IBU – 28l Skład: Słody: słód pilzneński Optima – 3 kg słód karmelowy jasny Carahell® Weyermann – 0,1 kg słód zakwaszający Weyermann® – 0,1 kg Inne: pszenica – 2,3 kg płatki owsiane – 0,4 kg płatki jęczmienne – 0,2 kg płatki orkiszowe – 0,4 kg kolendra - 20g skórka z pomarańczy – 80g (3szt.) skorka z cytryny – 20g (2szt.) Zacieranie: Pszenica i płatki skleikowane w 12l wody – doprowadzone do wrzenia. Zacier główny: - 54°C – 30 min - 64°C – 50 min - 72°C – 30 min - 76°C Wysładzanie: wodą 76°C do uzyskania 37l brzeczki (~2l odlane na starter) Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60 min – 20g Lubelski (PL) 4,5 % A-A 60 min – 5g Saaz (Zatecky) 3,8% A-A 20 min – 25g Saaz (Zatecky) 3,8% A-A 5 min – 20g kolendra 5 min – 80g skórka z pomarańczy (3szt.) 5 min – 20g skorka z cytryny (2szt.) Drożdże: Brewferm Blanche – gęstwa I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 WARKA 161 Special Bitter 12,5°Blg rozlana do 12x0,5l 5g/1l i jednego kega 2x3Bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Wczorajsza warka w dobrym towarzystwie Ja bawiłem się doskonale Chlebuś mistrzostwo !!! Mam nadzieję że "WIT" będzie smakował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 tak szybko kręcę moździeżem, że się zdjęcie zamazało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 tak szybko kręcę moździeżem, że się zdjęcie zamazało. Tak szybko kręcisz, że aż nie widać czym kręcisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 tak szybko kręcę moździeżem, że się zdjęcie zamazało. Tak szybko kręcisz, że aż nie widać czym kręcisz Dobrze, że nie zrobili mi zdjęcia, jak szoruję butelkę nad brodzikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 zdjęcia nie mamy, ale wrażenia niezapomniane. poza tym znowu znaleźliśmy kilka niedociągnięć. P.S. Oświadczam, że kręciłem moździerzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Angielski Uciekinier i Złodzieje Piłek w Akcji. Taki powinien być tytuł dla fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się