dirk gently Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) #53 Petite Blonde 12.5Blg Zasyp: 1.7kg ekstrakt pilzneński 200g cukier trzcinowy Brzeczka nastawna: 11.5L 12.5Blg 23 IBU, 10 EBC Chmiel: 13g Marynka 10,5%AA 25' Drożdże: Gozdawa BFSAY Edytowane 25 Października 2017 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 #54 Stout 12.5Blg Zasyp: 1.7kg ekstrakt płynny jasny 250g słód pszeniczny 250g jęczmień palony Słody zatarte w 69°C przez 30' 11.5L OG 1.051(wyliczone) Gotowanie 35' 24g Target 9.0%AA 35' 39 IBU, 69 EBC Drożdże: PAY7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) #55 Amber Ale 12Blg Zasyp: 1.7kg ekstrakt płynny jasny 250g słód karmelowy 400 Słód namoczony w ciepłej wodzie przez 30' 11.5L OG 1.047(wyliczone) Gotowanie 30' 20g Marynka 8.8%AA 30' 25g Amarillo 8.8%AA 0' 25g Amarillo 8.8%AA na zimno 30 IBU, 31 EBC Drożdże: Nottingham Edytowane 20 Grudnia 2017 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 #56 Pale Ale 12Blg Zasyp: 2kg słód Pale Ale 265g słód Biscuit 250g słód karmelowy 150 Zacieranie 69 stopni 55 minut Mashout 77 stopni 11.5L OG 12Blg, wydajność 72,5% Gotowanie 60 12g Marynka 8.8%AA 60' 25g Cascade 7,2%AA 15' 25g Cascade 7,2%AA na zimno 45 IBU, 20 EBC Drożdże: S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 #57 Strong Ale 14.5Blg Zasyp: 3kg słód Pale Ale 350g słód karmelowy 150 Zacieranie 65 stopni 60 minut Mashout 77 stopni 11.5L OG 14,7Blg, wydajność 66% Gotowanie 60 20g Marynka 8.8%AA 60' 15g Marynka 8.8%AA 20' 15g Styrian Golding 5,3%AA 10' 35g Styrian Golding 5,3%AA na zimno 61 IBU, 20 EBC Drożdże: Nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 #58 Polotmavy Lezak 11.5Blg Zasyp: 1.7kg ekstrakt pilzneński 250g słód karmelowy 400 Słód namoczony w ciepłej wodzie przez 30' 11.5L OG 1.046 (wyliczone) Gotowanie 30' 20g Marynka 8.8%AA 30' 25g Saaz 4%AA 0' 30 IBU, 31 EBC Drożdże: W34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) #59 Desitka 10BlgZasyp:1.7kg ekstrakt pilzneński12.5L OG 1.040 (wyliczone)Gotowanie 30'19g Marynka8.8%AA 35'13g Marynka8.8%AA 0 31 IBU, 8 EBCDrożdże: Saflager W34/70 Edytowane 2 Marca 2018 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 #60 American Pale Lager 13BlgZasyp:1.7kg ekstrakt pale ale 295g płatki ryżowe błyskawiczne 270g słód pszeniczny11.5L OG 13Blg (wyliczone)Gotowanie 30'20g Marynka8.8%AA 30' 25g Cascade 7.1%AA 15'25g Cascade na zimno 47 IBU, 9 EBCDrożdże: Saflager W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) #61 Golden Ale 10BlgZasyp:1.7kg ekstrakt pale ale12.5L OG 10Blg (wyliczone)Gotowanie 30'20g Marynka8.8%AA 30' 20g Marynka8.8%AA 0' 15g Cascade na zimno 30 IBU, 8 EBCDrożdże: Danstar London ESB Edytowane 2 Maja 2018 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 #62 Pale Ale 11BlgZasyp:1.7kg ekstrakt pale ale11L OG 11Blg (wyliczone)Gotowanie 30'16g Marynka 8.8%AA 30' 15g Cacade 7.1%AA 15' 20g Cascade na zimno 40 IBU, 9 EBCDrożdże: FM53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się