Skocz do zawartości

Browar Najgorszego Sortu


Rekomendowane odpowiedzi

#53 Petite Blonde 12.5Blg

 

Zasyp:

1.7kg ekstrakt pilzneński

200g cukier trzcinowy

 

Brzeczka nastawna:

11.5L 12.5Blg

23 IBU, 10 EBC

 

Chmiel:

13g Marynka 10,5%AA 25'

 

Drożdże:

Gozdawa BFSAY

Edytowane przez dirk gently
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#54 Stout 12.5Blg

 

Zasyp:

1.7kg ekstrakt płynny jasny

250g słód pszeniczny

250g jęczmień palony

 

Słody zatarte w 69°C przez 30'

 

11.5L OG 1.051(wyliczone)

 

Gotowanie 35'

24g Target 9.0%AA 35'

 

39 IBU, 69 EBC

Drożdże: PAY7

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

#55 Amber Ale 12Blg

 

Zasyp:

1.7kg ekstrakt płynny jasny

250g słód karmelowy 400

 

Słód namoczony w ciepłej wodzie przez 30'

 

11.5L OG 1.047(wyliczone)

 

Gotowanie 30'

20g Marynka 8.8%AA 30'

25g Amarillo 8.8%AA 0'

25g Amarillo 8.8%AA na zimno

 

30 IBU, 31 EBC

Drożdże: Nottingham

Edytowane przez dirk gently
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

#56 Pale Ale 12Blg

 

Zasyp:

2kg słód Pale Ale

265g słód Biscuit

250g słód karmelowy 150

 

Zacieranie 69 stopni 55 minut

Mashout 77 stopni

 

11.5L OG 12Blg, wydajność 72,5%

 

Gotowanie 60

12g Marynka 8.8%AA 60'

25g Cascade 7,2%AA 15'

25g Cascade 7,2%AA na zimno

 

45 IBU, 20 EBC

Drożdże: S-04

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#57 Strong Ale 14.5Blg

 

Zasyp:

3kg słód Pale Ale

350g słód karmelowy 150

 

Zacieranie 65 stopni 60 minut

Mashout 77 stopni

 

11.5L OG 14,7Blg, wydajność 66%

 

Gotowanie 60

20g Marynka 8.8%AA 60'

15g Marynka 8.8%AA 20'

15g Styrian Golding 5,3%AA 10'

35g Styrian Golding 5,3%AA na zimno

 

61 IBU, 20 EBC

Drożdże: Nottingham

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

#58 Polotmavy Lezak 11.5Blg

 

Zasyp:

1.7kg ekstrakt pilzneński

250g słód karmelowy 400

 

Słód namoczony w ciepłej wodzie przez 30'

 

11.5L OG 1.046 (wyliczone)

 

Gotowanie 30'

20g Marynka 8.8%AA 30'

25g Saaz 4%AA 0'

 

30 IBU, 31 EBC

Drożdże: W34

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

#59 Desitka 10Blg

Zasyp:
1.7kg ekstrakt pilzneński

12.5L OG 1.040 (wyliczone)

Gotowanie 30'
19g Marynka8.8%AA 35'
13g Marynka8.8%AA 0

 

31 IBU, 8 EBC
Drożdże: Saflager W34/70

Edytowane przez dirk gently
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

#60 American Pale Lager 13Blg

Zasyp:
1.7kg ekstrakt pale ale

295g płatki ryżowe błyskawiczne

270g słód pszeniczny

11.5L OG 13Blg (wyliczone)

Gotowanie 30'
20g Marynka8.8%AA 30'

25g Cascade 7.1%AA 15'
25g Cascade na zimno

 

47 IBU, 9 EBC
Drożdże: Saflager W34/70

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

#61 Golden Ale 10Blg

Zasyp:
1.7kg ekstrakt pale ale

12.5L OG 10Blg (wyliczone)

Gotowanie 30'
20g Marynka8.8%AA 30'

20g Marynka8.8%AA 0'

15g Cascade na zimno

 

30 IBU, 8 EBC
Drożdże: Danstar London ESB

Edytowane przez dirk gently
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.