camilos Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 czy wiadomo co będzie warzone, czy będzie niespodzianka? ps dziś przejeżdżałem obok naszej "bazy" ;-) stoi i czeka na majową inwazję piwolubów :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czy wiadomo co będzie warzone, czy będzie niespodzianka? Wiadomo już, co najistotniejsze - będzie to piwo o nazwie "Bosa Sowa" Reszta dopiero się klaruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 brzmi dobrze;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ja na pewno przywiozę swoje ciemne korzenne rozlew z 24.01 niewiele go zostało, ale na taką okazje trzymam i nikomu nie daję. A reszta to będzie Plilzner wg. mojej receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 o,to też zabiore butelkę czy dwie korzennego, chyba jakoś z listopada jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 z mojej strony żytni brown - prawie olej, american stout i może bitter jak się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Po doświadczeniach z poprzedniego spotkania, może spróbujmy tak: - na część oficjalną, gdzie zjawi się pewnie trochę TyskWieco i LechoCimio-pijców, przygotujmy piwa przyzwoite (i ewentualnie!! w miarę zasobności "piwniczki", piwa wyjątkowe w naszych zasobach) - na after party, hmm... - raczej lekko, bez rarytasów (po całym dzionku degustacji, może być trudno docenić ich wyjątkowość) - zabierzmy parę butelek więcej, żeby było na wymianę - piwa, którymi chcemy się podzielić z innymi piwowarami, do spokojnej domowej degustacji. Oczywiście bez zadęcia, że muszą być wyjątkowe i NAJ! ... jakoś tak to jest, że żadna ilość piwa, nie gwarantuje przetrwania wystarczającej jego ilości do dnia kolejnego. Przykładem czego, było nasze wrześniowe spotkanie, gdzie do ranka dotrwały 3 - 4 butelki... ... i to pewnie tylko dlatego, że w "potokowej schładzarce" spłynęły na tyle głęboko, że nocno/poranne wyławianie go było bardzo utrudnione Powyższe "wytyczne" traktujcie jako bardzo! orientacyjne i dostosujcie do swoich zasobów. Do miłego zobaczyska (już za miesiąc)! Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) zabierzmy parę butelek więcej, żeby było na wymianę - piwa, którymi chcemy się podzielić z innymi piwowarami, do spokojnej domowej degustacji. Oczywiście bez zadęcia, że muszą być wyjątkowe i NAJ! O ile pamiętam to szanowny kolega miał więcej jak skrzynkę. A ja ku pamięci muszę schować 1-ną skrzyneczkę Pilznera który wg. mnie jest zacny. Bo to które planowałem zabrać że tak się wyraże "cośik mu brakuje" Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) O ile pamiętam to szanowny kolega miał więcej jak skrzynkę. Trochę... więcej - a i tak do wymiany/obdarowania kogoś nie zostało nic. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie ze wszystkimi z Was miałem do tej pory okazję się spotkać... ... jeśli grywacie na jakimś instrumencie - grzebień, piła, trójkąt, gitara, harmonijka, ..., ... - przywieźcie, przydadzą się wieczorem (i nad ranem ) przy ognisku - by wspomóc Jurusia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Drugiego dnia (z chętnymi), pewnie znowu przejdziemy się po górkach, także jakieś wygodne buty się przydadzą. Oj tylko nie to. A ogólnie piwko wylezakowane i jasne i ciemne korzenne, musztarda będzie się robić jutro, produkty na fasolową kupione, siła i wola na przyjazd jest. Gitara nastrojona. Tylko czekać na sobotę. Przyjadę ok 17. Edytowane 4 Maja 2015 przez quhcik Eliska903 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Dajcie znać kto przybywa wcześniej! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 My będziemy w piątek, około 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Dajcie znać kto przybywa wcześniej! pozdrawiam czy znajdą się jeszcze 3 miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 my w sobotę - powrót pewnie w poniedziałek niedziela górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ja niestety bez małżonki, więc jeśli to nie przeszkadza mogę być z kimś w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofka Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 My tez będziemy w piątek, ale kilka kroków wyzej. Pewnie wdepniemy się przywitać. I zastanawiam się, czy da się wkupić na pyszne regeneracyjne śniadanie... hmmm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Całe szczęście że zadzwoniła Elizka903 bo sierota przyjechałbym DZIŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 A my przyjeżdżamy we wtorek wieczorem, ale nie przez pomyłkę, tylko celowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 A my przyjeżdżamy we wtorek wieczorem, ale nie przez pomyłkę, tylko celowo Czekamy! My tez będziemy w piątek, ale kilka kroków wyzej. Pewnie wdepniemy się przywitać. I zastanawiam się, czy da się wkupić na pyszne regeneracyjne śniadanie... hmmm! Jasne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 czy znajdą się jeszcze 3 miejsca? Czytaj priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Dajcie znać kto przybywa wcześniej! pozdrawiam czy znajdą się jeszcze 3 miejsca? Tak, mam dla was pokój! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Może ktoś reflektuje na "sadzonki" czosnku niedzwiedizego? Bo mamy tego w ogródku od groma to się możemy podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 A w doniczce na parapecie wyrośnie? Jak tak, to chętnie jedną przygarniemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 z przykrością zawiadamiam, że nie uda nam się dotrzeć 2/3 ekipy się wykruszyła z przyczyn czysto losowych - tak, że przepraszam, że tak późno piszę ale jeszcze dziś rano wszystko było OK mam nadzieję, że następnym razem się uda 1. Rubezahl + 1 (10 l) nr 62. Mariusz + 2 nr 13. Karczmarz + 1 (10 l) nr 74. Quhcik +1 (10 l) nr 85. Krzysiek9999 +1 (10l) nr 46. cml +2 (10l) nr 97. kyniekk +1 (10l) nr 58. Camilos +1 (10l) (udział bez noclegu) 9. Akebes +4 (10l)- 10 10. Olo333 + 3 (10 l)- 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi