Jump to content

Browar "Nie z tej Ziemi" warka 1

Recommended Posts

Troszkę niezręcznie mi opisywać to piwo ale co tam fermentację Hugo robił sam, rozlew również. Opisać obiecałem.

Zapach: mocno chmielowy wręcz wyczuwalna wytrawna goryczka, świeży (zbyt świeży:| ale o tym później).

Wizualnie: idealnie klarowne, barwa ciemne złoto, piana potężna i drobna, bąbelki bardzo drobne.

Smak: Konkretnie chmielone piwo z ładną bazą słodową, chmiel zdecydowany acz lekki w odbiorze, całość pełna bardzo harmonijna.

Piana: bardzo trwała po kwadransie stoi grzyb w połowie szklanki piwa.

Ogólnie udane piwo, choć coś w zapachu jest obcego jakby zbyt wytrawnego (lekki szpital), zobaczymy w drugiej butelce za jakiś czas.

Ocena : na 6 możliwych daję +4. Jak będą zmiany w drugiej butelce opiszę.

Edited by mark33

• 3 months later...

Czas wpłynął bardzo pozytywnie na odbiór tego piwa (warzone w czerwcu 2009). Smaki się wyrównały, całość wyszlachetniała, nabrała wytrawności. Piwo przesunęło się w stronę Pilznera Urquela ( tak jakoś samo się kojarzy ) znaczy bardzo dobre. Goryczka mocna, nadal świeża (mimo długiego leżakowania) tło słodowe nadal dość pełne. Szkoda tylko, że to ostatnie z tej warki.

Nie ostatnie jedno sie jeszcze zachowało ;) az Ci zazdroszcze Marku ze mogłes sobie je teraz posmakowac ja niby mam jedna butelke ale nie wiem kiedy ja otworze :beer: