admiro Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) No 105 Summer Ale Warrior Ahtanum SimcoeWielkość warki 38,500 L Objętość do gotowania 44,584 L Czas gotowania 1,167 hr Wydajność 85% Gęstość początkowa 12,455 P Gęstość końcowa 3,467 P Alkohol (ABV) 4,9% Bitterness 45,6 IBU (Tinseth) Barwa 9,9 ebc (Morey) Składniki fermentacjiNazwa Typ Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa Pilzneński Słód 7,700 kg Tak Nie 81% 4,7 ebc Crystal 50 Słód 400,000 g Tak Nie 74% 50,0 ebc Waga słodów: 8,100 kgChmieleNazwa Alpha Ilość Użycie Czas Postać IBU Warrior 17,0% 30,000 g Gotowanie 1,000 hr Granulat 31,9 Ahtanum 9,5% 30,000 g Gotowanie 15,000 min Granulat 8,8 Simcoe 13,1% 30,000 g Gotowanie 5,000 min Granulat 4,9 DrożdzeNazwa Typ Postać Ilość Krok SafAle English Ale Ale Suche 25,00 g Fermentacja burzliwa ZacieranieNazwa Typ Ilość Temp. Target Czas Białkowa Infusion 24,300 L 54,256 C 50,000 C 10 min Maltozowa Temperature --- --- 62,000 C 30 min Dekstrynowa Temperature --- --- 72,000 C 30 min Wygrzew Temperature --- --- 75,600 C 5 min Wysładzanie Infusion 29,073 L 83,603 C 75,600 C 15 min Edytowane 18 Marca 2017 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Miało być drugie Summer Ale, robione jednocześnie na kociołku a'la Lidl, ale wyszła jakaś magiczna wydajność i większe odparowanie. Dawno na tym sprzęcie nie robiłem No 106 Imperial Summer Ale Chinook 2xSimcoe Wielkość warki 19 L Objętość do gotowania 23,659 L Czas gotowania 1,000 hr Wydajność 92% Gęstość początkowa 15,763 P Gęstość końcowa 15,763 P Alkohol (ABV) 0,0% Bitterness 46,1 IBU (Tinseth) Barwa 10,9 ebc (Morey) Składniki fermentacjiNazwa Typ Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa Pilzneński Słód 4,300 kg Tak Nie 81% 4,7 ebc Crystal 50 Słód 200,000 g Tak Nie 74% 50,0 ebc Waga słodów: 4,500 kgChmieleNazwa Alpha Ilość Użycie Czas Postać IBU Chinook 12,8% 20,000 g Gotowanie 1,000 hr Granulat 30,0 Simcoe 13,1% 15,000 g Gotowanie 15,000 min Granulat 11,4 Simcoe 13,1% 15,000 g Gotowanie 5,000 min Granulat 4,6 ZacieranieNazwa Typ Ilość Temp. Target Czas Białkowa Infusion 13,500 L 54,373 C 50,000 C 10 min Maltozowa Temperature --- --- 62,000 C 30 min Dekstrynowa Temperature --- --- 72,000 C 30 min Wygrzew Temperature --- --- 75,600 C 5 min Wysładzanie Infusion 15,541 L 83,598 C 75,600 C 15 min Edytowane 18 Marca 2017 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się