marek85 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Czy znacie jakiś patent na to, aby zwiększyć efektywność chmielenia na zimno? Zawsze pozostałe chmieliny w wiadrze po chmieleniu na zimno pachną bardzo intensywnie, co by sugerowało, że zostało w nich jeszcze dużo olejków (na pewno pachną też olejki, które rozpuszczają się w wyższych temperaturach) i chciałoby się te olejki wykorzystać na maksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisangel Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Apropo chmielenia pozwole się podłączyć do tematu z małym offtopem. Jak przechowujecie otwarte opakowanie z chmielem? Wypadałoby pewnie je jakoś szczelnie zamknąć żeby aromat nie ulatywał. Czy nie zwracacie na to uwagi? Zanim wrzuce na cichą to pewnie minie ze 2-3 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Zaklej szczelnie i wrzuć do zamrażarki. krisangel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się