Skocz do zawartości

Skuteczność chmielenia na zimno


Fifol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znacie jakiś patent na to, aby zwiększyć efektywność chmielenia na zimno? Zawsze pozostałe chmieliny w wiadrze po chmieleniu na zimno pachną bardzo intensywnie, co by sugerowało, że zostało w nich jeszcze dużo olejków (na pewno pachną też olejki, które rozpuszczają się w wyższych temperaturach) i chciałoby się te olejki wykorzystać na maksa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Apropo chmielenia pozwole się podłączyć do tematu z małym offtopem.

 

Jak przechowujecie otwarte opakowanie z chmielem? Wypadałoby pewnie je jakoś szczelnie zamknąć żeby aromat nie ulatywał. Czy nie zwracacie na to uwagi? Zanim wrzuce na cichą to pewnie minie ze 2-3 tygodnie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.