żywczyk82 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witam Wszystkich, Jako początkujący piwowar chciałem przywitać całą browarnianą brać! Mam na imię Łukasz, dla znajomych Łysy (bez związku z fryzurą) i aktualnie pomieszkuję w Rudzie Śląskiej. Piwowarstwem zaraził mnie kumpel częstując mnie swoją drugą w karierze warką Milk Stout. Efekt - absolutne zaskoczenie. Nigdy dotąd nie próbowałem piwa domowej roboty, a tu jak się okazuje doznania smakowe są nieporównywalnie większe niż w przypadku komercjalnych browarów. Ale to pewno Wszyscy wiecie . W końcu po to warzycie swoje warki Na początku stycznia skompletowałem PODSTAWOWY sprzęt pozwalający na zrobienie piwa z brewkit'u. Nie chciałem się porywać na warzenie z zacieraniem. Na tamten moment wydawało się to dla mnie kosmicznie nieosiągalne w warunkach domowych - stąd padło na Brewkit Cooper's Lager. Wszystko wykonane zgodnie z recepturą. Teraz warka w butelkach czeka spożycie. Kosztując w trakcie rozlewu sądzę, iż nie będzie źle. Niemniej jednak zgłębiając temat postanowiłem, że będę warzył. Kompletuję teraz niezbędny sprzęt. Większość rzeczy będzie HOME MADE (filtrator, chłodnica, termometry, minutniki itd.). Myślę, że po feriach (byłoby wcześniej, ale wyjazd z dzieciakami się szykuje) zaczynam warzyć na poważnie!!! Życzę Wam Wszystkim i sobie samych udanych warek! Pozdrawiam, Łukasz. Edytowane 1 Lutego 2015 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi