szamankfc Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Zamierzam przed podziałem paczki płynnych drożdży włączyć takie cudo na parę minut. Pomysł dobry więc się dziele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Szkoda prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 No ludzie dzielą i szykują szczepy nad palnikiem żeby jakiś spontan się nie dostał więc nie uważam tego za nadgorliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Na pewno nie zaszkodzi, ale lampa dezynfekuje tylko te powierzchnie na które padnie swiatło, nie zaniedbuj zwykłych środków ostrożności. Rozmawiałem z kolezanką z PAN, oni wszystkie manewry z drozdżami robią w pobliżu palnika, najlepiej żeby palnik był pomiędzy Tobą a probówką. A w nocy naświetlają pomieszczenia UV, żeby wybic to co rośnie na blatach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Jak się robi posiewy to palnik, dezynfekcja alkoholem są potrzebne, ale przy dzieleniu saszetki włączanie lampy na parę nie ma większego sensu. Drobnoustrojów w powietrzu i tak nie wybijesz, tym bardziej taką małą lampą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 No ludzie dzielą i szykują szczepy nad palnikiem żeby jakiś spontan się nie dostał więc nie uważam tego za nadgorliwość. a w browarze gęstwę trzymają w kadkach i jeszcze oprowadzają wycieczki między nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Ja mam lampę UV w tym stylu: http://www.ultraviol.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=153%3Anbv-30-n-&catid=49%3Abezposredniego-dzialania&Itemid=85&lang=pl czy http://www.allegro.pl/item766657961_lampa_bakteriobojcza_nbv_30_n.html piszą tam: Aby uzyskać wyraźny efekt dezynfekcji powietrza w pomieszczeniu (np. między dwoma zabiegami) lampy włączamy na 15 do 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi