Michal77 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam. Mam zamiar zrobić pierwszego Sweet Stout o zasypie: - Słód Weyermann jasny pilzneński 4,0 kg - Słód Weyermann Monachijski Typ - I 0,3kg - Słód Weyermann Monachijski Typ - II 1,0 kg - Słód Weyermann karmelowy Caraarama 0,2 kg - Słód Weyermann Carafa®I 0,2 kg - Słód Weyermann pszeniczny-jasny 0,5 kg - płatki owsiane błyskawiczne 0,5 kg - Laktoza 0,6 kg Proszę o opinie czy może z tego wyjść coś dobrego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Całkiem dobre coś wyjdzie. http://brewlog.zgodowie.org/brew/161 to jest ulubionym piwem mojej żony obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal77 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował? Mam Słód czekoladowy jasny - barwa EBC: 350-450 - 0,50 kg oraz Słód czekoladowy ciemny - barwa EBC 1100-1300 też 0,50 kg Myślisz, że zamiast pszenicznego mogę dodać np. po 0,2 kg z każdego ze słodów czekoladowych? czy może jeden? Drożdże Safale S-04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja bym dał obu po 0,2kg i od początku zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal77 Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ja bym dał obu po 0,2kg i od początku zacierania. Ok. Dziękuję za pomoc. Tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się