Skocz do zawartości

Sweet Stout


Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar zrobić pierwszego Sweet Stout o zasypie:

 

- Słód Weyermann jasny pilzneński 4,0 kg

- Słód Weyermann Monachijski Typ - I 0,3kg

- Słód Weyermann Monachijski Typ - II 1,0 kg

- Słód Weyermann karmelowy Caraarama 0,2 kg

- Słód Weyermann Carafa®I 0,2 kg

- Słód Weyermann pszeniczny-jasny 0,5 kg

- płatki owsiane błyskawiczne 0,5 kg

- Laktoza 0,6 kg

 

Proszę o opinie czy może z tego wyjść coś dobrego?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował?

 

Mam Słód czekoladowy jasny - barwa EBC: 350-450 - 0,50 kg oraz Słód czekoladowy ciemny - barwa EBC 1100-1300 też 0,50 kg

Myślisz, że zamiast pszenicznego mogę dodać np. po 0,2 kg z każdego ze słodów czekoladowych? czy może jeden?

Drożdże Safale S-04.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.