Jump to content

Sweet Stout


Recommended Posts

Witam. Mam zamiar zrobić pierwszego Sweet Stout o zasypie:

 

- Słód Weyermann jasny pilzneński 4,0 kg

- Słód Weyermann Monachijski Typ - I 0,3kg

- Słód Weyermann Monachijski Typ - II 1,0 kg

- Słód Weyermann karmelowy Caraarama 0,2 kg

- Słód Weyermann Carafa®I 0,2 kg

- Słód Weyermann pszeniczny-jasny 0,5 kg

- płatki owsiane błyskawiczne 0,5 kg

- Laktoza 0,6 kg

 

Proszę o opinie czy może z tego wyjść coś dobrego?

Link to comment
Share on other sites

Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował?

 

Mam Słód czekoladowy jasny - barwa EBC: 350-450 - 0,50 kg oraz Słód czekoladowy ciemny - barwa EBC 1100-1300 też 0,50 kg

Myślisz, że zamiast pszenicznego mogę dodać np. po 0,2 kg z każdego ze słodów czekoladowych? czy może jeden?

Drożdże Safale S-04.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.