Michal77 Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Witam. Mam zamiar zrobić pierwszego Sweet Stout o zasypie: - Słód Weyermann jasny pilzneński 4,0 kg - Słód Weyermann Monachijski Typ - I 0,3kg - Słód Weyermann Monachijski Typ - II 1,0 kg - Słód Weyermann karmelowy Caraarama 0,2 kg - Słód Weyermann Carafa®I 0,2 kg - Słód Weyermann pszeniczny-jasny 0,5 kg - płatki owsiane błyskawiczne 0,5 kg - Laktoza 0,6 kg Proszę o opinie czy może z tego wyjść coś dobrego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Całkiem dobre coś wyjdzie. http://brewlog.zgodowie.org/brew/161 to jest ulubionym piwem mojej żony obecnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal77 Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Nie masz czekoladowego albo kawowego? Mnie bardzo w stoutach pasują. Pszeniczny raczej zbędny. Jakimi drożdżami będziesz fermentował? Mam Słód czekoladowy jasny - barwa EBC: 350-450 - 0,50 kg oraz Słód czekoladowy ciemny - barwa EBC 1100-1300 też 0,50 kg Myślisz, że zamiast pszenicznego mogę dodać np. po 0,2 kg z każdego ze słodów czekoladowych? czy może jeden? Drożdże Safale S-04. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Ja bym dał obu po 0,2kg i od początku zacierania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal77 Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Ja bym dał obu po 0,2kg i od początku zacierania. Ok. Dziękuję za pomoc. Tak zrobię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now