BeerGrill Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Tu chodzi raczej o sposób nalewania, na górę lejesz samą pianę (czeskie mliko), azot na pewno też pomaga, bo tworzy drobniusieńką pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Warka Strong + Guiness dobrze rokuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 warka strong nie może w niczym dobrze rokować łatwo zrobić ze sokiem malinowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girgi Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 warka strong nie może w niczym dobrze rokować łatwo zrobić ze sokiem malinowym Łooo Gawron, igrasz z ogniem tak pisząc na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 warka strong nie może w niczym dobrze rokować łatwo zrobić ze sokiem malinowym Ja mówiłem TYLKO o efekcie wizualnym . Sam nie przepadam ani za jednym ani za drugim z tych piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Chyba się podjarałem tym HDR. Pobawiłem się trochę tą techniką. Jakoś słabo mi wyszło. Nawet nie wiem czy w tym stopniu poprawa zdjęcia w ogóle jest sensowna, efekt jest mizerny. Oryginalne zdjęcie: i zmienione: Nie jestem przekonany, może głębiej w temat muszę się wkopać. Największy plus jaki tu widzę, to środek butelki, normalnie nie byłby widoczny. Chociaż jak tak dokładniej się przyglądam, to więcej szczegółów na butelce jest widocznych. Może coś w tym jest jednak. EDIT: Tak z grubsza chciałbym osiągnąć efekt jak w poście 7. Edytowane 13 Lutego 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 To nie jest dobra scenka pod HDR. HDR ma zastosowanie jeśli masz ostre światło i głębokie cienie. Wtedy na jednych zdjęciach wyciągasz detale z cienia ale prześwietlasz jasne fragmenty, na innych nie prześwietlasz ale tracisz detale w cieniach. HDR łączy jedno z drugim i voila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Coś mi znowu wyszło. Trochę zbliżone do tego co chciałem. Tylko czy takich efektów prostszymi metodami uzyskać nie można? No nic, uczę się dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi