Pierre Celis Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Zanim ludzkość poznała unikatowe właściwości chmielu, piwo przyprawiano mieszanką ziół zwaną gruitem. Jej skład różnił się w poszczególnych rejonach i był ściśle chroniony. W końcu kto znał tajemnicę, ten mógł nieźle zarobić sprzedając gruit browarnikom. Gruitem dzisiaj nazywamy także piwa, które zostały uwarzone bez chmielu. Alba ze szkockiego browaru William Bros jest próbą odtworzenia dawnej receptury […] Post Alba, Williams Bros :: Piwne osobliwości pojawił się poraz pierwszy w Piwolog radzi .... Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się