mateos Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Josefik ta beczka ma w środku jakąś specjalna powłokę dopuszczona do kontaktu z produktami spożywczymi?. Ostatnio oglądałem podobne beczki i nie miały tej warstwy, są to jakieś specjalnego typu?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Niby tak , beczki dopuszczone do spożywki, a powłoka z teflonu. Ponoć do transportu mleka w proszku były wykorzystywane więc w środku za bardzo nawet nie waniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dokonało się, pierwsza warka w sezonie uwarzona. Nie chciało mi się kombinować z odlewaniem części, wiec ku uciesze Jacera cała warka wyszła żurawinowa, w dodatku nieco świąteczna /dodałem nieco imbiru/ i mocna 19°Blg. Muszę sprawdzić jak się ma do tego wydajność, choć dokładnie nie wiem ile litrów wyszło zakładam ok. 90l System działa prawidłowo, kilka drobnych problemów wyszło kłopoty z czujnikami /muszę przerobić wtyczki na bardziej kontaktowe / no i keg 50l zrobił się za mały do wysładzania /na razie nie będę zmieniał - zwiększę proporcje wody do słodu/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dokonało się, pierwsza warka w sezonie uwarzona... Pogratulować (i pozazdrościć) odpalenia kolejnej super warzelni. Wiele zadowolenia z użytkowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Wg kalkulatora w beer tools wydajność 111 % Żurawina nie była wliczona, ale to i tak dużo. Być może dobrze rozdrobniona była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Są piwa z aromatem końskiej derki, a tu nowość. Aromat dziecięcych stóp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Są piwa z aromatem końskiej derki, a tu nowość. Aromat dziecięcych stóp. Aromat nie przejdzie, bo mała miała ubraną gustowną odzież ochronną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dawniej winogrona na pierwsze wino rozgniatane były również nogami przez młode dziewczyny-dziewice. Ale wtedy nie trzeba było ich szukać w przedszkolu, trafiały się starsze. Ale w Ostrowie widać , że się nie uchowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dzisiaj Josefik zainteresował swoim warzeniem płeć piękną, a szczególnie tym co pokazywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 he he Żeby od tylca mnie tak brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dzisiaj Josefik zainteresował swoim warzeniem płeć piękną, a szczególnie tym co pokazywał http://img8.imageshack.us/img8/2056/netcam20111016171144.th.png A gdzie stringi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Ktoś, gdzieś jakiś kalendarz piwowarski robił, może się fotka przyda. Chyba że coder będzie potrzebował zdjęć warzelni do "Piwowara" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 No ciekawe jak to będzie smakować z tą żurawiną? Jaki ona ma smak? Nie jest kwaskowa? Na targu ją kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Jest kwaśna, ale poszło na to 2kg ksylitolu. Żurawinka prosto z Roztocza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dzisiaj Josefik zainteresował swoim warzeniem płeć piękną, a szczególnie tym co pokazywał http://img8.imageshack.us/img8/2056/netcam20111016171144.th.png Skoro można obserwować online Josefika to dlaczego ma się krępować w swojej pracy,co ludzkie nie jest nam obce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Sekret wysokiej gęstości początkowej rozwikłany. Okazało się że refraktometr się rozkalibrował. Dzisiaj po kalibracji wykazał 16,2 co daje 92% wydajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 I tak ładna wydajność wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 EEEE tam, przecież 7kg Żurawiny nie weszło do mianownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) EEEE tam, przecież 7kg Żurawiny nie weszło do mianownika. Ile jest cukrów w żurawinie? wyczytałem że 2,6% ale nie wiem na ile to wiarygodna informacja. Edytowane 17 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Na bank niewiele, bo sok 100% z żurawiny wykręca w drugą stronę ryło i bez rozcieńczenia z wodą nie da rady go wypić Bardzo jestem ciekaw jak to piwo będzie smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Poczekamy cierpliwie na relację do tego przydały by się fotki !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Na bank niewiele, bo sok 100% z żurawiny wykręca w drugą stronę ryło i bez rozcieńczenia z wodą nie da rady go wypić Bardzo jestem ciekaw jak to piwo będzie smakowało. Zawsze będzie można zakwalifikować jako lambik i jak znalazł na Poznański konkurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Jakieś preferencje co do warzonego piwa w sobotę? Proponuje dry stouta lub aipa na drożdżach z poprzedniej warki lub może być też co tylko z belgijskich tylko że musiałbym już dzisiaj na jakąś saszetkę skoczyć Co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Proponowałbym koźlaka popełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 he, he chcesz porównać ze swoim ? Nie będę miał zasypu ani drożdży na koźlaka Angole, amerykany albo belgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się