josefik Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 (edited) Witam wszystkich Chętnych do zobaczenia na żywo warzenia i innych czynności łączne z garażowymi imprezami zapraszam tutaj będzie miało to taki charakter "piwnego Big brother'a" kamera będzie włączona 24h na dobę ale oczywiście muszę uwzględnić to że to garaż i jeszcze tam nie mieszkam a może więc ogólnie to w momencie kiedy tam nie będę urzędował światło będzie zgaszone natomiast praktycznie każdy weekend od jesieni do późnej wiosny coś się dziać będzie - czym będę informował w tym wątku. edit 2012-09-30 Ustawienie kamer na razie w wersji roboczej.Tu podaje linki, można sprawdzić czy działa. kamera1 , kamera2 , kamera3 lub http://piwo.org/jozek.html Mam jeszcze aplikacje pod mobilne urządzenia na Androidzie, a do pozostałych opartą na javie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę przesłać. Nazwy użytkownieków i hasła user, user1, user2, user3, user4, user5 hasło takie samo jak login. Edited July 6, 2014 by josefik danol148 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted October 25, 2009 Author Share Posted October 25, 2009 (edited) co do ustawień i parametrów przeglądarki to na pewno działa i chyba tylko na wyłączność Internet explorer /firefox i safari - nie, opery i chrome nie spradzałem/. edit 2011-03-27 Jest możliwość oglądania poprzez Firefoxa edit 2011-10-26 Ponownie wracamy do wyłączności na oglądanie przez IE, powodem jest brak dźwięku w pozostałych przeglądarkach oraz konieczność używania formatu mjpeg który ogranicza funkcjonalność kamery. koniecznie trzeba ustawić parametry formantów activX podam ustawienia na których działa wchodzimy w menu narzędzia >> opcje internetowe >> zabezpieczenia >> poziom niestandardowy >> formanty active x i dodatki plug-in automatyczne monitowanie dla formantów ActiveX . wyłącz inicjowanie i wykonywanie skryptów formantów ... . wyłącz pobieranie niepodpisanych formatów ActivX bardzo istotne . monituj pobieranie podpisanych formantów ... . monituj uruchamianie formantów ActivX i dodatków plugin . włącz wykonuj skrypty formantów ActiveX zaznaczonych jako bezp. ... . włącz wyświetl wideo i animacje . wyłącz zachowania elementów binarnych i skryptów . włącz zezwalaj na korzystanie z formantów ... . włącz potem zatwierdzamy zmiany odświeżamy stronę F5 instalujemy niepodpisany sterownik ActiveX i to wszystko chyba kamera jest obrotowa 180 stopni można się pobawić nazwy i hasła do zalogowania 1. nazwa user hasło user 2. nazwa user1 hasło user1 3. nazwa user3 hasło user3 Edited September 30, 2012 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Jakość całkiem fajna Obrotowość super ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamankfc Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 działa plus 1 dla ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 super , czekam na warzenie [+] Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Też się muszę dołożyć do pochwał, jestem pod wrażeniem pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted October 28, 2009 Author Share Posted October 28, 2009 (edited) jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to warka 78 - stout będzie robiona /online/ w sobotę od 8.00 AM oczywiście przy okazji będę testował sterownik od bolka i nowo zamontowane grzałki mam nadzieję że wszystko wypali kontakt podczas warzenia przez GG i PW tego forum Edited October 28, 2009 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 No to sobie pooglądamy józka w akcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted October 31, 2009 Author Share Posted October 31, 2009 (edited) warka 78 STOUT Zacieranie 42C 5 min 67C 50 min dodano słody carafa i Jeczmień palony podgrzanie do 78C Edited October 31, 2009 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 (edited) Witaj, z jakiego programu ten zrzut? dojrzałem - z beertoolsa? pzdr flood Edited October 31, 2009 by flood Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 (edited) Jak czas pozwoli to jutro warka 79 pszeniczne i również testy sterownika Bolka start ok 10.00 Edited November 4, 2009 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 (edited) warka 79 Pszeniczne Zacieranie 36C 5 min 42C 10 min 52C 10 min 63C 40 min 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej 72C 30 min podgrzanie do 78C Edited November 4, 2009 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Jak wypadł test sterownika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 bardzo pozytywnie grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie, zacieranie bezstresowe programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić. no i Bolek czuwa na GG gdyby coś. Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 W taki razie chyba nie będę się dłużej zastanawiać Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 bardzo pozytywnie grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie, zacieranie bezstresowe programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić. no i Bolek czuwa na GG gdyby coś. Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy. Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 (edited) warka 79Pszeniczne 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej Hmm zawsze mi się wydawało, że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę? Edited November 4, 2009 by admiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 warka 79Pszeniczne 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej Hmm zawsze mi się wydawało' date=' że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę?[/quote'] a ja kilka razy, a ostatni raz pod koniec ostatniej przerwy przed podgrzaniem /czasem kończę szybciej/ a w tym przypadku mimo przerwy 40 min. scukrzającej, próba wykazała jeszcze bardzo dużą zawartość skrobi więc zdecydowałem się dodatkowo na postój w temp. 68 Używałem dziś nowego słodu jęczmiennego od lokalnego producenta, być może tutaj tkwi przyczyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem Dzięki. Co do fermentacji w sterowanych warunkach to też by się przydała. nie mam piwniczki i o stabilną, stałą temperaturą jest trudno, ale coś tam mi świta w głowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 dziś warzymy piwo żytnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 (edited) warka 80 Roggenbier Zacieranie 36C 5 min 42C 10 min 52C 10 min 63C 30 min 72C 30 min podgrzanie do 78C Edited November 12, 2009 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 czym ocieplałeś tego kega zaciernego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 karimatą Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 drugi raz robię Żytnie i drugi raz filtracja ponad 3h pszeniczne to pikuś ale za to jaki clear :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 karimatą z folią aluminiową ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now