Sojer Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Jacer, Ty już swoje wygrałeś. Historyczny tysięczny post w tym wątku (więc ja otworzę drugi tysiąc) Ciekawe czy zlotnicy tylko warzą i piją, czy też zaglądają w sieć. Edytowane 22 Października 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Zagladaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Kręcą się wszyscy w kółko zamiast co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 No jak? Piwo robimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ciasno się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Mała relacja z warzenia: Zacieranie pod dyrekcją wogosza, z udziałem reszty obecnych piwowarów przebiegło sprawnie, tak sprawnie że Browar Pod Starą Pipą jeszcze tego nie widział . Filtracją kierował wogosz, ponieważ nie chciał dopuścić do tej czynności żadnego z obecnych i przebiegła również bardzo sprawnie, wydajność wyszła nie za duża bo 68%, pewnie ze względu na ogrom innych czynności nie zawsze związaych z warzeniem, typu dyskusje, degustacja itd Chmiele przygotował dźony oczywiście po długim czasie poszukiwań odpowiednich, udało się i chmielimy oraz zaczęliśmy gotować. Maciej oczywiście dostał zadanie odpowiadające jego kwalifikacją, czyli wyrzucenia gnoju, czyli młóta To pisałem ja ,Przemo, mobilny reporter Josefik TV Cdn...... P.S. Relacja live na Josefik TV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Brzeczka zadana starterem drożdżowym ok 2,5L wyszło 100L 15,6°Blg i zaczęło fermentować w temp 20°C Ta warka to totalny spontan, ale już teraz można powiedzieć że idzie na GCH Pozdrawiam z kronikarskim pozdrowieniem czuj, czuj, czuwaj przemo70 Edytowane 22 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja tu do kompa a tu pusto . Nuda , chyba pójdę do Omerty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Oficjalnie można uznać że impreza został zakończona właśnie przed chwilą Duże podziękowania, co ja mówię ogromne dla Wojtka i Janka bez których ta warka nie zostałaby uwarzona /profesjonalizm w każdym calu i walka o każdą setną BLG dały mi jeszcze duuuże pole do popisu przy kolejnych warzeniach :(/ . Jak również dla wszystkich przybyłych gości których miałem zaszczyt gościć. Edytowane 22 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja tu do kompa a tu pusto . Nuda , chyba pójdę do Omerty Warzyć od 11 do 19 to mimo tych ekstremalnych warunków za długo . Impreza przeniosła się poza zasięg ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja tu do kompa a tu pusto . Nuda ' date=' chyba pójdę do Omerty [/quote']Warzyć od 11 do 19 to mimo tych ekstremalnych warunków za długo . Impreza przeniosła się poza zasięg ... Wracam i znowu pusto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Warka wczorajsza - nie wiem czy mogę zaliczyć ją na swój rachunek. Niestety nie dopuszczono mnie do wielu czynności oprócz przynieś to, wynieś tamto ... i że niby przeszkadzałem warka 143 AIPA skład pilzneński - 20kg amber-3kg cara 50ebc - 1kg cara gold 9ebc - 1kg Zacieranie 68°C - 60 min. 72°C - 15 min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki centenntial- 20g -90min. centenntial- 20g -80min. centenntial- 20g -70min. centenntial- 20g -60min. centenntial- 20g -50min. chinook- 30g -40min. cascade- 20g -30min. cascade- 10g -20min. columbus- 17g -15min. amarillo- 30g -10min. simcoe- 30g -5min palisade- 50g -0min. drożdże wyeast 1098 blg początkowe 15,7 Jeśli coś pokręciłem to proszę o korektę Edytowane 23 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wielkie dzięki dla gospodarzy za przyjęcie, nakarmienie i napojenie poznaniaków oraz dla współtowarzyszy biesiady przy kotle za super (jak zwykle ) atmosferę! Niestety nie dopuszczono mnie do wielu czynności oprócz przynieś to, wynieś tamto ... i że niby przeszkadzałem Wiesz, jak Wogosz zobaczył słód, to pewnie pomyślał sobie, że jest w pracy, stąd taki ordnung BTW. Fermentacja ruszyła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Mała relacja z warzenia: Zacieranie pod dyrekcją wogosza, jak Wogosz zobaczył słód, to pewnie pomyślał sobie, że jest w pracy, stąd taki ordnung Oj tam, oj tam. Ktoś po prostu musiał wziąć odpowiedzialność na siebie. Jak to piwo zdobędzie GCh to proszę pamiętać, że to ja stałem przy garach, a jak będzie kwasiżur, no to przecież wiadomo, że jest własnością Josefika. A tak poważnie, dziękujemy bardzo Natalii, która jako gospodyni, napracowała się w kuchni (choć Zibi też okazał się bardzo sprawny przygotowując makaron z pieczarkami), Jozefikowi, że dał się pobawić swoimi zabawkami, oraz wszystkim koleżankom i kolegom, którzy odwiedzili browar "Pod Starą Pipą". Zabawa była znakomita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wielkie dzięki dla gospodarzy za przyjęcie, nakarmienie i napojenie poznaniaków oraz dla współtowarzyszy biesiady przy kotle za super (jak zwykle ) atmosferę! Niestety nie dopuszczono mnie do wielu czynności oprócz przynieś to, wynieś tamto ... i że niby przeszkadzałem Wiesz, jak Wogosz zobaczył słód, to pewnie pomyślał sobie, że jest w pracy, stąd taki ordnung BTW. Fermentacja ruszyła? Tak, drożdże już szaleją ale jeszcze nie wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Koty chyba pozazdrościły wczorajszej imprezy i dzisiaj okupują ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Albo pilnują. Warzenie bardzo fajne, zaskoczyła mnie sprawnośc wymiennika. Fajna rzecz. Czekamy na relacje zdjęciową i filmową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wielkie DZIĘKI gospodarzom za gościnę Jak zwykle imprezka z doborową ekipą bardzo udana. Wielkie dzięki Wogoszom za odwiezienie z imprezy Z dziką rozkoszą będę czekał na kolejną edycję wspólnego warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Koty chyba pozazdrościły wczorajszej imprezy i dzisiaj okupują ... http://img7.imageshack.us/img7/2658/20111023246.jpg Co wy im zrobiliście że takie potargane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Z tym pytaniem to do Macieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Z tym pytaniem to do Macieja To dlatego pisał o dzikiej rozkoszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To ja dokumentację wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 i kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 I ostatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się