Pieron Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Kolejne piwo z Browaru nadRzecznego. Piwo na drożdzach od Wita, który będzie później smakowany. 12.5°Blg 5,5% alk. Piana gruba, , pozostaje na szkle i ostaje cieńka warstwa. Nagazowanie prawidłowe. Kolor bursztynowy. W smaku dojść ciekawe, gdyż na początku słodowe, później jakby jakieś przyprawy na końcu lekki chmiel. Piwo jak by lekko z dodatkiem kolendry czy czegoś. Dzięki za ciekawe piwko.beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzelczyk76 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Sam byłem ciekawy, jak wyjdzie zwykły Ale na drożdżach W 3944 - i jak to one mają w zwyczaju - fermentowały bardzo długo, prawie 3 tygodnie burzliwej (gdy z piwem z surowcami niesłodowymi radzą sobie u mnie w 2 tyg.) - dały takie ciekawe posmaki - nie było żadnych przypraw - tylko chmiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Przynam, że fewelacyjne smaczki powstały. Myślę o użyciu tych drożdzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Cześć A jak z klarownością tych piw? Prawdę mówiąć mam też wstawione dwie rarki na tych drożdżach i jedyne co mnie niepokoi to własnie klarowność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Oba na tych drożdzach nie były klarowne, ale czy to ważne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Cześć Oba na tych drożdzach nie były klarowne, ale czy to ważne? no jakby dla mnie nie było ważne to bym nie pytał przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się