Marcellus Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam Chciałem uwarzyć whsiky stouta z dobrze wyczuwalnym aromatem torfowym, wg brewtargeta jakieś 15 Blg:Pale Ale 2,5kg Wędzony whisky (średni) 15-25 ppm Castle 2kg Płatki owsiane 0,5kg Palony jęczmień 0,4kg Carafa II 0,4 kg Chmiel tylko na goryczkę Marynka 50 gr. gr 60 min drożdże Danstar Nottingham - Ale Yeast Pytanie czy słodu whisky za dużo czy za mało? Czy jeszcze coś zmodyfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Słodu Whisky jest w sam raz. Będzie wyraźnie czuć nuty wędzone. Sypnij coś na smak w 20'. Nie zaszkodzi. Poza tym jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się