Skocz do zawartości

Błona na piwie podczas chmielenia


TKF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, robiłem dzisiaj piwo na ekstraktach niechmielonych bruntal jasny. Podczas chmielenia wytworzyła się taka herbaciana błona, która pozostała na brzeczce również po ostygnięciu. Domyślam się, że coś się z czegoś wytrąciło, ale co to właściwie może być? Przy WESach nie było nic takiego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Miewałem taki błony jak po ogorkach raz czy dwa, generalnie piwo pijalne ale bez ochów i achów. I zawsze po czymś takim dezynfekcja ostrzejsza jak zawsze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.