TKF Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam, robiłem dzisiaj piwo na ekstraktach niechmielonych bruntal jasny. Podczas chmielenia wytworzyła się taka herbaciana błona, która pozostała na brzeczce również po ostygnięciu. Domyślam się, że coś się z czegoś wytrąciło, ale co to właściwie może być? Przy WESach nie było nic takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKF Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A tak mnie naszło, czy to może być w zasadzie to co w herbacie, czyli wytrącony osad z twardej wody? Bo po raz pierwszy użyłem kranówy zamiast butelkowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwochłon Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nie wiem co to dokładnie jest, ale zdarza się dość często i niczym nie grozi. Gorzej, gdyby to była taka błona jak na ogórkach kiszonych. mkmumin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Miewałem taki błony jak po ogorkach raz czy dwa, generalnie piwo pijalne ale bez ochów i achów. I zawsze po czymś takim dezynfekcja ostrzejsza jak zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się