Dagome Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) Kurs sensoryczny w Warszawie oprócz wiedzy dał możliwość wymiany piw Z oceną u mnie dalej słabo, ale spróbuję. Na pierwszy ogień idzie dunkel weizen. Piana - biała, gęsta, trwała, apetyczna, jak dla mnie chyba modelowa. Wysycenie - raczej średnie, ale wydaje się odpowiednie. Barwa - miedź, nieprzyzwoicie klarowne, Zapach - dominuje banan, w tle goździki, chyba lekki karmel?, alkohol, lekka przyprawowość i coś jeszcze, czego nazwać już nie potrafię :rolleyes: Smak - estrowe, zdecydowanie wytrawne z nutą alkoholową, która wzrasta w finiszu, czuć lekką tostowość i (tu się zdziwiłem) całkiem wyraźną nutę paloną, łączącą się w finiszu z alkoholem i pozostawiającą na języku ostry, pieprzny posmak. Tekstura średnio lekka. Ogólnie wrażenie - Po pierwszych łykach stwierdziłem - super, potem jakby zaczęło trochę tracić. Mimo wszytko dobre, smaczne piwo. Śmiało możesz puszczać w "obieg" W mojej karierze uważyłem tylko jednego dunkela (warka nr 4) i przy Twoim był ścierwem. Jak na mój gust chyba za mocno odfermentowane. I ta nuta palona jest nieodpowiednia. Zmniejsz Carafę. Po degustacji zachciało mi się uwarzyć weizena Dziękuję bardzo za piwko! Edytowane 29 Października 2009 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się